Bleeding semasa hamil 5 minggu

Hi, sy baru hamil 5 minggu, ada darah yg keluar penuh panty liner, bukan spotting sampai tembus ke seluar, dan kadang² sakit pinggang dan ari² tapi tak teruk sangat, sakit biasa je , adakah normal?? #firstbaby #ingintahu

2 Các câu trả lời

Allahu, puan, keluar spotting ke keluar darah fresh ke darah hitam ke semasa hamil, silakan ke emergency segera. itu pesanan nurse dan doc kpd saya. just nak sharing pendapat: Sy fikir ada hikmah kita buat pengesahan hamil dgn klinik di awal kehamilan sebab untuk berjaga2 dlm hal ni. Sy tak ikut apa pendapat di Internet utk sbb situasi saya berlainan dan berisiko. Banyakkan membaca pasal kehamilan sejak TTC lg supaya kita tak ragu2 apa nak buat bila kejadian2 emergency berlaku di awal kehamilan. bila kita daftar buku awal/ atau jumpa doc awal, kita pun dapat nasihat yg betul. moga semua urusan kita semua dipermudahkan

3y trước

Terima kasih Puan..td sy ke hospital swasta.. Doc scan tp tak nampak apa².. Doc minta check up semula minggu hadapan kalau tak ada kantung maknanya sy gugur..dan kene jalani prosedur keguguran..insyallah doa baik².. terima kasih

Pergi jumpa doctor. Kalau darah fresh banyak macam tu takut tanda keguguran

3y trước

ghisau 😔.. terima kasih Puan