Berapa lama datang haid selepas bersalin?

Sy baru genap sebulan lepas bersalin hari ini.. smlm ada turun darah2 coklat then pagi tdi darah merah mcm biasa sdg haid? Beberapa hari sebelum ne ada spotting2 darah coklat@darah nifas Ne consider still ďarah nifas atau datang haid?

10 Các câu trả lời

Selepas 15hari kita suci dari nifas tu dh dikiran darah haid. Sy lepas habis nifas 63 hari, 2minggu lepas tu period. Mmg period 7hari spt sebelum2 ni.

yg saya tau selagi tak cukup 60 hari lepas bersalin, dikira darah nifas lagi... sekarang anak 7 bulan period masih belum datang, fully bf .

Depands pada badan seseorg tu sis tx semua sama sbb hormon Kita bertukar setiap kali

Sya pun msih trun drah nifas lagi sis x pstilah yg sis punya drah haid atau nifas

5y trước

Sy pon sama. Drah nifas sblom ni coklat2 nk hbism tp 2 ari ni jd pekat balik. Darah haid or nifas xpasti pulak.. sy pon confuse. Skrang sy masih pntang hari ke 41

masih lg darah nifas. haid mmng takkan teratur lepas bersalin.

sy baru 3 hari hbis nifas trus kluar darah period....

Saya dulu period dtg lepas 6bln bersalin...

5bln lps bsalin baru sy dtg haid

4 bln lps bersalin

Setahun 6 bulan