insert candid

hi sy baru 7w and doc sarankan insert candid . sebab ada keputihan.. agak2 bahaya x sebab sy baca google dia ckp bahay untuk awal pregnancy ..tapi klu bahaya doc xkn bg kan ? btl x??#firstmom #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

9 Các câu trả lời

semua org yg keputihan tu doc bg ubat insert utk make sure hilangkan bakteria keputihan tu.. lagi serius kalau xpakai incase kuman tu penyebab GBS tak ke lagi naya kt baby nanti..doktor takkan bagi kalau bahaya.. nak google tak salah sis tp jgn sampai kita pertikai apa doktor dh ckp dn beri kt kita😅😅

Saya ada pakai insert candid ni. Sebab ada keputihan and gatal2. Doctor KK yg bagi. alhamdulillah so far takde masalah. First pakai 9weeks. saya ada tanya dr candid ni tak bahaya ke sebab baca google bhaya utk kandungan. Doktor geleng kepala je dengar 😅

ubat tu untuk cegah candida better guna awl kandungan lagi sbb takut bby terkena jangkitan gbs boleh bahayakn bby klu kne jangkitan gbs tpi Dr akn masukkn kt nicu insyallah ok...pernah alami

Tu ubat mmg slalu doctor bagi kalau keputihan kalau bahaya dia xkan bagi. Lagi 1 keputihan tak treat lagi bahaya baby boleh meninggal dlam kandungan / boleh gugur.

hi sis maaf mengganggu saya nak tanya okay ke candid V1 tu utk 1st trimester? Sebab saya pun dapat ubat yang sama... Risau juga nak guna... Boleh Share ?

saya dapat jugak masa kandungan 8 minggu. dr kata takdr masalah pun. alhamdulillah skrg dah 16 weeks. no worries tu utk kebaikan kita juga

google tu byk yg x betul dri betul nyee. nk2 lgi web org2 flat earth. wikipedia pon boleh diedit nye.

Tak bahayakan, sbb candid tu doc kata dia just mcm hapuskan bacteria tak elok saja

kalau bahaya kan pregnant mom, tak kan la doctor nak bagi