Hi mommy bole tak suggestkn susu fm yg ok untuk baby 5 bulan,sebab ank sy mnm dupro batuk kahak

Susu sesuai dengan baby

1 Trả lời

try similac,manatau ngam.jiran sy perna juga tukar susu similac masa anak dia warded sebab batuk berkahak. kes sy pula anak sy pernah warded 3x sebab nafas laju. kahak banyak sgt. last warded ada sorg fisioterapi berbual dgn sy masa buat suction. dia bagitau susu baby ni mcm maggi,tiada khasiat. yg buat baby batuk sebenarnya penyumbang terbesar adalah susu fm sebab tinggi kandungan gula. dia sarankan sy sementara baby sy masih batuk,kurangkan scoop susu setengah dr sukatan air. pernah Dr dengar dia cakap mcm tu,Dr marah dia. tp sy ikut cara fisioterapi tu. sampai sekarang anak sy susah nak batuk. sy lebihkan makan bubur supaya anak sy lama kenyang,lebih bagus sebab real food