Hi semua, nak tanya, kalau baby nak masuk 5 bulan boleh ke minum susu fernleaf fullcream?

Susu fernleaf

6 Các câu trả lời

7m + nanti la kasi susu formula tu semua ya.. 😘 Susu ibu yang terbaik.. InsyaAllah anak sihat/baik2 shj.. pngalaman saya df until now 2y5m.. Anak jarang tak sihat. Start die boleh makan baru la ada tonsil la.. mklum lah.. dr ckp baru nak mnyesuaikan dgn pmakanan.. now tngah prgnant 3m.. Si abg masih bgayut😙.. mommy to be 😬😵 dia xnak susu formula. minum sekadar gitu ja..

X boleh awak. Susu tu x de khasiat sepenuhnye untuk baby umur 5 bulan. Perlukan susu khas yg mcm ada label. Contoh, Dutch Lady Step 1 0- 12 bulan, Enfalac Step 1 0- 12 bulan, Frisolac Step 1 0- 12 bulan. Kalau biasa yg tulis full cream nie elakkan dulu. Nnt anak dah 1 tahun br boleh bg susu general nie.

Bawah setahun tak boleh minum terus susu fullcream. Tambahan dalam masakan boleh tapi tu pun kuantiti sikit.

🤔 cuba tengok label pek susu tu, sesuai untuk umur berapa .

2y trước

fullcream x sesuai sis. Belilah susu mmg khas utk baby.

jgn lah sis susu tu tkde DHA .. tnggu 2 atau 3 tahun dlu ye..

2y trước

Itu laaa saya tgah try and error bnyak susu baby tolak ni

kebih baik tanya doktor..sebab setengah baby xtahan