contractions macam mana ?

Subuh tadi saya ada rasa sakit kat rahim(masa dlm bilik air) , macam senggugut tapi sakit yg tak terkata.. Nk jalan Pun susah.. Rasa macam nak nagis je.. Lepastu paksa jugak jalan smpai atas katil ,sy tertidur.. Bgun je xsakit dah.. Cuma nk jalan tu terasa lagi sakit.. Sy bru 32 Week.. Tu namanya contractions False ke? Tq semua jawab soalan.. And nak kepastian, 32 Week tu dah masuk 8 bulan ke? 1 bulan 4 minggu (1-4) 2 bulan 8 minggu (5-8) 3 bulan 12 minggu (9-12) 4 bulan 16 minggu (13-16) 5 bulan 20 minggu (17-20) 6 bulan 24 minggu (21-24) 7 bulan 28 minggu (25-28) 8 bulan 32 minggu (29-32) 9 bulan 36 minggu (33-36) 9bulan10 hari 40minggu++ (37-40) Betul ke Cara kiraan minggu ke bulan?

2 Các câu trả lời

Rsnya 32 minggu tu 7bln lebih.. sbb mcm sy ritu due 34minggu( bersamaan usia kandungan adalah 8bulan) kalau kerap mengeras juga adalah slh satu tanda contraction juge .. kalau sis rs sakit sgt2 better sis g hsptl bhgian emrgncy... At least if something happen sis dh ada dkt hsptl doc blh bntu apa yg ptt..mg d pmudahkn segalanya..aamiin **Hrp carta ni dpt mmbntu sis..tuk kiraan minggu kehamilan 😉

5y trước

Thank-you mommy.. Dah pergi hospital and allahmdulilah xde apa.. Thank-you bagi carta ni

Kalau sakit sgt and mengeras, sis pergi je hospital check. Takut ada bukaan. Kalau sy haritu, sakit tu pada keseluruhan perut drpd atas sampai bawah, depan sampai blkg. Lps pecah ketuban tu perut dh makin sakit sampai la turun darah teruk rasanya.

5y trước

Hehe ni bukan nama saya.. Bakal nama anak sy nanti 🤭