induce

sp pernah induce.. bole share tak..sy tunggu doktor induce je ni..sbb bby kecik n ketuban da kurg...esok pagi kot induce..takutnya

9 Các câu trả lời

Saya ... 3kali induce. 2kali masuk bawah, last sekali terus drip induce. Klau boleh awak kene kuat semangat. Biar sekali induce je da boleh bersalin .. sbb drip induce lagi sakit dari masuk bawah 😭😭🤧. 18jam saya tahan constraction, ya allah masa tu ingat mati je ..

4y trước

dah pernah rse..mmg sakit msa ank sulung..sampai terpaksa czer..bulan depan bersalin induce jugak😣

anak pertama kena induce. 3 kali. sakitnye x terkata. tp still xd bukaan. kawan pulak...kena induce tetap xd rasa apa2. jiran kena induce...x smpi berapa jam..selamat lahirkan. so...ikut masing2. tenang2 saje ya. insya Allah semua selamat.

4y trước

alhamdulillah. dua2 normal wlupun dua2 ada kes. 1st GDM..2nd HB low

sy hrtu hampir kna induce..nasib dh ada bukaan..bby kecik gk..ptg sblum serah diri sy buat senaman..sy main badminton bagai..esok serah diri dh ada 3cm..so takde induce..hihi..mlm tu lahir la bby boy-2.56 kg..

sy pernah induce untuk anak pertama & keempat...memang sakit sgt...untuk anak pertama 12 jam selepas induce baru sy bersalin ...untuk anak keempat 6 jam selepas tu baru bersalin...semoga dipermudahkan...

Sye induce sbb baby kecik. Sakit saya x lama. Masuk ubat ikot bawah kol 6 pagi. 5-10 minit dah rasa sakit non stop. 8.30pagi bersalin.

Sis 22/2 dh pi hsptl..induce.. Minggu dpn msk 37w 5 hari..berdebar2 rasa..first time sis..ada tknn drh tinggi masa pregnant..

Dah brapa week kndungan sist..btw smoga sist dprmudahkan sebelum,semasa dan slpas brsalin..insha Allah amiin2 ya rabbal alamin..

4y trước

sye pown sme kandongan sye dh 38 wk 1hri dokter bgik tempoh 2 atau4 hri klau beby tk kelua kene induce

aaaa kitee sameee .. tp sy induce bln 4 nnt sbb gdm .. 😅 takottt .. semoga d permudah kn untuk sis dan baby .. 🤲🏻

Ini post setahun lepas. induce mmg sakitkan.. saya pun begitu. Rasanya dah selamat bersalin Puan ni. 😊