induce

nak tnya pendapat bole x kalau sy xnak kena induce? alasan doktor nak induce sbb bayi kecil..

14 Các câu trả lời

Bagi saya tak boleh. Maaf sis, sebab kami dalam ni pun tak pakar sebagaimana doc yang rawat sis. Macam saya, nak sangat bersalin normal, akhirnya doc bagitau kena emergency czer, adakah itu satu pilihan? Tidak. Saya setuju, positif & tawakkal je kalau itu adalah pilihan yang terbaik (saya sedar komplikasi bersalin czer berbanding normal, tapi what to do? 😢) kesimpulannya, situasi genting begini elokla sekiranya sis ikut nasihat dan saranan doc. Itu yang terbaik. Tawakkal AlaAllah ✌🏻

Dye doc jdi dye lgi thu dri kita dan dye dh jln kn tugas dgn baik ada sb knape kna induce.. so sis ikut je pe doc ckp dmi kebaikkn bby dan sis.. think positif dan doa yg baik2..☺️

hmm siapa yg doktor skrg ni? sis or doc kat hospital? 😅 dorg dah discus masak2 dah utk sis n baby. jgn la fikir bukan2. nyawa sis n anak tu lg penting.

hari ni admit..esok pg nak induce..doc ckp baby kecik..klu saya lagi suka baby cpt keluar..doc mesti akan buat yg terbaik utk pesakit dia

4y trước

Alhamdulillah selmt smua nye sis..moga sis n bby siht.. psni gilran sy pula.. insyaa allah amiinn..

Better induce... Sy pun induce masa 34 weeks sbb size baby kecik.. Lahir 1.4kg..alhamdulilah dia membesar dgn sihat dah darjah 4 sekrg...

4y trước

Induce tu injection paksa bersalin ke?

Tkt baby xckup nutrient dari uri ibu, baby bole mnggal dlm prt.. Da kluar, senang nk buat pmntauan.

Ikutkan je saranan dokter. Better induce(paksa baby kelua) drpd kena ceaser.

entahlah... ikutkan ajela doctor. saya pun mungkin induce. baby kecik jugak.

sy pn baby kcik jgk, mmg kna induce.ank first kna msuk ubt,no.2 msuk belon

DR lebih tahu keadaan kita dan Kandungan.semoga semua baik2 aje..