Keguguran

Hi sory gambar agak kotor skit ..1/4 haritu saya ad cek upt (clearblue) saya pregnant 1-2 (3-4minggu dh) then 8/4 keluar darah mcm period then bwh perot saya cramp skit ..ni keguguran ker???#firstmom #firstbaby

Keguguran
15 Các câu trả lời

Patut dah darah keluar mcm ni awk terus2 dtg ke klinik sis. Selagi blm keluar darah macam kantung tu ada hrpan lg nak slmatkn biarpun dah start bleeding bgni.. Kita tak tau apa jadi kalau x cek jumpa dr kan ? Sila dtg ke klinik utk pastikan jgn terus buat andaian sbb kita d sni pn xthu bukan kmi ada depan2 awk untuk cek kan. Kena dtg klinik jg. semoga dipermudahkan.

Mungkin sis first time, ni ancaman keguguran sebab darah ketul mcm saya dulu bila kencing mesti keluar darah ketul pastuh tk ada bedrest sakit pinggang perit sakit, betul2 sampai emegency keluar seketul janin. Better sis pergi emergency then dr akan check vagina scanning nk check kantung ada ke tak, suruh suami ambik kerusi tolak tu jgn jalan sangat semoga dipermudahkan urusan.

ape kemenda la tnye sini? pegi emergncy terus la kakcik oi. ni dah ada darah , threatened miscarriage. awak akan rasa lagi sakit kalau betul keguguran. sy hritu smpai demam panas time darah keluar banyak. naseb time tu dah dkt emrgncy. dapatla rawatan sepatudnya.

1y trước

Jgn kondem, diarang ni first time. Mungkin dia dah pergi then buat status untuk tanya pendapat. Tk perlu kita reply mcm nk gaduh

masa saya gugur dulu, saya bleeding dekat sebulan, pastu dr kata cara nak tahu tu janin ke tak, lalukan kat air pastu tekan dia kalau pecah maksudnya tu darah ketul. janin or kantung dia takkan pecah sebab dia macam daging

yunk awak dh gii klinik ke blm. kalau kt upt +ve pregnant bila ada keluar darah ke apa cpt ii gii hospital yunk. sy doakan awak dipermudahkan urusan

sila pergi klinik ye. nnti doc cek betul ke rahim awak tebal, utk sah pregnant. then doc cek kantung ada lgi ke tidak. moga baik2 ja

Ke hospital ye.. kalau kantung dah ade tu maksudnya keguguran/ancaman gugur. Kalau kantung xde lagi maybe chemical pregnancy.

Saya macam ni jugak haritu.. terus ke emergency tapi doktor suruh balik je.. selang seminggu kemudian saya keguguran..

Apa2 pendarahan yg kluar time pregnant tu tak normal sayang 🥹 semoga urusan awak dipermudahkan ..

1y trước

Yang tu tak pasti pulak .. sis tkde jumpa dokter ke atau awak pergi scan tu dorg tkde cakap apa2 ..

aku masa 8 minggu keluar darah juga..alhamdulillah aku selamat melahir kan 1/4