sorry nak tanya ya akak2 pasal sya tak tahu ni smua wanita kan dlm ni?

sorry ya ingin bertanya tpi di sini pompuan semua kan. maaf ya kalau benda yg sya ckap ni tak enak di baca. sya nak tahu je. lepas kita bersalin and abis pantang and anak dh berapa bln2 dh besar. kita mula besetubuh dengan suami blh berapa bln selepas besalin? maaf kalau sya betanya yg tak perlu di tanya? sbab sya nak tahu lagi mentah dengan pasal mcm ni. sya mintak maaf ya akak2

9 Các câu trả lời

pd sy lah lepas kering darah nifas lpas tu klau nk brsama pon sy rsa tidak selesa sbb jahitan rapat dan sy brasa nyilu bila brsama suami.. mkn masa jgk lah...klau anda rasa boleh tahan tidak ada masalah... tp jgn sampai krluar sorg lg sudah leee.. hehe

klu dah bersedia.. pnrh bce doc cdgkn pntg suami 100hri. rehatknlah diri dlu. pstikn ada lgkh pncegahan. tau wktu sbur bla. krg klu brsme wktu sbur tjd ovulasi dah 1 hal preggy balik bby msih kcil.

mgkin seawal 6minggu Lps bersalin dh boleh bersama.. klu czer mungkin lama lh Kut.. klu normal.. habis nifas dan jahitan dh kering, rahim pun dah kecut.. dh boleh bersama

lepas nifas dah boleh sama, tapi kalo saye ikut mood saya dah siap ke blm, dlu saya baby 3bln baru bersama pasal masih takut kan hihihi

Sy dlu.. bby 3bln lbh bru bsama.. rsau jahit tue... bia lmbt asl selamat.. 😅😅😅😅

takde masalah. boleh bersama suami setelah darah nifas kering dan boleh solat.

Terima kasih smua dh bagi pendapat. Sorry sbab sya tak tahu budak baru belajar😁

boleh ja slpas 44hari... yg ptg puan dah sihat, darah sdh kering.

Selepas darah nifas kering.. Sy dlu nifas 60 hari..