'Bersama' during the first trimester

Sorry mommies. Soalan 18sx. Nak tanye, boleh ke bersama suami 1st trimester of pregnancy ? Is it safe ? Ada caranya atau tak boleh langsung ?

15 Các câu trả lời

klau sya lak...Alhamdulillah husbnd bt slow2 jer bile dia nk brsama 1st trimester..skrg bile dh msuk 7bln nie husbnd nk jerr dia tpi sya lak xde nafsu nk mlyan tpi sya layan jer bgi dia puas tpi still dia bt slow2..kna layan suami gak wlpn tgh ngandung nti dia kna puasa 100hari..

5y trước

Aminnnn hehe

Saya masa mengadungkan baby first, suami jarang minta. Bila minta pon dh after 2st trimester. Now mengandungkan second bby nafsu dia lain macam pula. 1st trimester pon dh minta cuma dia slow2 jela. But takselalu, boleh kira seminggu sekali saja.

saya alhamdulillah dri dpt thu pregnant 5 mnggu smpai skrng selalu brsama,klau boleh tiap hari😅dah dua2 tiba2 nafsu mrnjadi2 ,hahaha ,,,,mak kata biar laluan nmpk besar senang beranak,sbb ank first

saya usia kandungan 4minggu dah berani bersama. depends pd sis kalau sis okay dan takde sebarang masalah during sex tu boleh je. takde masalah nak bersama ketika pregnant. jangan kasar sangat.

Saya pun tga first trimester jugak nie. Laki tiap² hari mntak. Saya baca dyowg kata ada yg dah buat dr 4 weeks, saya pon on je la laki mntak dr 4 weeks smpai skrg.. hehehe..

Dia ikut bdn jgk sis...ade org ok je kalau lasak pon masa bsama...ada org mmg cpt bleeding....tp disarankan kurgkan dan kalau bersama pon pelan2 n posisi yg sesuai

Sy Skrg tngah preggy 33w..dari awal tahu dri preggy smpai skrg x brsama suami..sebab trauma masa preggy 3thn lpas..alami kegguran in 12w😭 suami pn fham..xmnta

Saya stuju Tu, tunggu 3 Bulan bagi safe sikit nak bersama.. saya dah 3 Bulan tapi husband tak nak kacau, tak berani katanya.. nanti baby marah dia katanya 🤣🤣

Mcm mna plak...klau laki mintak ary2...katanya msa mgandung ne i nmpk seksi🙄🙄🙄....blh ke!!??#laki den making mroyan nk bt😭😭😭parah doo

5y trước

Itu bukan nafsu love..itu nafsu lain...dia x kesian kat awk ker and baby kat dalam...risiko...fikir yg tu...

Sy tunggu 2nd trimester. Sbb aritu ada bleeding masa 1st. Pastu dah 2nd tri ni uri pulak bawah😅 puasa lagi la npknya