Minum air gula

Hi smua nnt 24/7 saya ada minum air gula (d swasta). Masatu 24w plus. First time minum air gula. Ada tips tak supaya tak sangkut GDM?

18 Các câu trả lời

sy kali pertama x sgkut. kali kedua sgkut.. sy mmg x minum makan manis pun. sbb sy kena pantang lepas patah tgn tahun lalu.. dtg klinik nk ambik darah.. tetba nurse kata minum air gula sdgkn mlm tu sy ada mkn kek dgn air manis kenduri.. pg tu result keluar sgkut. sy senyum je sbb tahu akan sgkut.. nurse tu sbnrya nk selamatkn dri dia je sbb dia da lewat suruh sy minum air gula..patutnya mggu ke 20.. sy da 24w bru dia teringat tupun sbb dr tnye . tadah jela skrgni wat bsp . xpnh lg tggi bacaan tp pg2 mmg hypo sbb sy mmg x mkn manis lg satu nurse tu suruh sy minum sikit air cmpur gula manis2 buah mana maunya.. setahun sy pntang minum manis.. tekak da xleh terima sgt da.. tu selalu hypo..

sy jenis berat bdn lebih, dua kali minum air gula tp xsangkut gdm. dri 69-80kg berat sy, baby pun besar dri umur 26 week 1.1kg da. sy mmg kuat mkn nasi sejak tri 2, manis² semua sy mmg xcontrol. sbb teringin mkan klau xdpt sy akn menangis, husbnd geleng kpala ja. bg sy xda tips la, sbb gdm ni melibatkan hormon. sy redha je. tp klau boleh cuba kurgkan manis la klau x teringin. semoga nt result baik² sja yaa.

sy klau dpt trih nk mnum air gula. smggu sy krg mkn mnis. air bergas. ssu pekat. mkn lewat mlm. tu ja. mlm nk kena posa tu pkul 7 dh last mkn. mkanan yg berat. klau lpaq tgh mkn. cuma mnum air kosong ja.

kurangkan minum & makan manis, nak2 air bergas time mengandung kalau teringin sangat minum sikit. banyakkan minum air kosong, air barli time mengandung untuk elak kencing kotor

sy muntah tak bgtau nurse.. 😭😭😭 malas nak repeat sbb alahan teruk. sbb bila bsp smua normal.. sy jenis tak mkn manis... nnti repeat second mnum gula pula

1y trước

oh baby lwat hari ya..fhm2..xpa la smga baik2 ;)

Hi sis lepas minum air gula tu dalam tempoh 2 jam sebelum dia ambil bacaan awak jalan jalan laju supaya heart rate naik and gula diproses. Mcm awak exercise sikit.

saya dlam dua hari nk mnum air gula mmang xmkn mnis2 ..mnum air masak byak n mnum air bali ..pastu mkan buah .Alhamdulilllah xsngkut sis

Saya minum air gula kat swasta. Bila nak tunggu 2 jam tu, ada gak lah sy minum air 2 3 tegok 🤣 tapi tak sangkut pun kencing manis.

Sis Byk kn mnum air putih dan air lemon tanpa gula sblm hari yg nak minum gula InshaaAllah membantuu

Maaf tanya. Sis minum air gula kt swasta tuh mmg sis checkup kt swasta ke atau checkup klinik kesihatan

1y trước

mungkin kk awak tak benarkan kot. kira tak semua kk bg la kot.