First time minum air gula esok, ada tips tak mommies supaya tak sangkut gdm?

2 Các câu trả lời

Tips kurang 24 jam tak menjamin tak sangkut GDM jika pankreas ada problem mengawal gula. Tu sebab ada ujian minum air gula untuk tahu pankreas OK ke tidak. Jadi kawal pengambilan gula dan karbohidrat (karbohidrat menghasilkan gula) seumur hidup.

3t trước

It's OK apa jua keputusan. Kawal pemakanan mulai hari ni. Never too late. Actually dikatakan keturunan tu sebab turun temurun masakan ada letak gula, suka minum bergula, makan buah banyak dll. Jadi individu tu sendiri boleh elakkan diri daripada penyakit dgn pamakanan dan gaya hidup sihat.

minum air lemon suam mlm sblum puasa jgn mkn nasi.