BF n anak tertelan angin

Hi smua , ank sy hari k 24 harini .. sy Bf n Fm .. Selalu siang sy mmg Bf .. tgh mlm je ad bgi botol 1 kali .. mcm ni , bila sy Bf ank, selalu sy dgr anak tertelan angin .. sekali dia telan bnyk bnyi glurpp .. pastu mlm msti dia meragam asyik meneran tapi tak lepas .. n dia berak oke 3-4 kali sehari .. tp susah nk keluar .. kesian sy tgk dia sbb tgh mnyusu atau tidur msti bnyi angin dlm perut dia . sapu mnyak bleh lena skjp .. sy slalu gosok2 prut dia buat iLoveU n kayuh basikal .. angin ad kluar tp lambat .. jd mcm mna tak nak bg baby telan angin smasa mnyusu ? n ade cara k nak bgi angin keluar dri prut baby ?

1 Trả lời

Lekapan tak betul lah tu. Kalau lekapan betul angin tak akan masuk. Baby berak 3-4 kali dalam sehari mcm tak betul je sis. Saya tak pastilah kalau bf normal baby berak 3-4 kali. tapi anak saya sehari sekali je berak. Harap kalau ada yg lebih pakar n berpengalaman dapat share lagi ilmu dekat sini. Pasal anak mcm meneran2 tu kan saya rasa normal. Saya ada terdengar doc bgtau kalau baby meneran2 tu dia tgh nak kuatkan otot2 dia.

1y trước

ouhh lekapan tak betul rupanya .. haah ank sy 3-4 kali berak dlm sehari . klau smlm lbih kurg jam 5pm , 11pm, n 4am .. ad jgk time pgi 10am .. xnormal k klau berak bnyk kali ye ? risau jgk sy klau xnormal .. hrap2 nya dia meneran sbb nk kuatkan otot tu oke la .. thankyou awk respond ..