serammmmmmm!

Smnggu lbih dh bptang,,smlm berak dh mcm org nk beranak. Berak terpaksa baring sbb dh x mmpu bdiri,taik keras. sakit sgt kt tmpt buang air bsar.. lbih skit dri beranak normal n hri ni punggung ngilu2.. ?????

36 Các câu trả lời

Sy suggestkn mkn lactulose..beli kat farmasi momy

5y trước

Boleh momy..xrase nk buang pun blh minum dulu..sbb kite risaw sembelit je.

Kan..mmg seksa nk buang air besar..seriau

stay strong yea!!! 😭🌸

tak mkn ubat sembelit ke

Bertabah k sis... 😭

Minum pati prune sis

ibu berpantang selalu kena sembelit makan yang ni elok even saya makan pun mudah membuang klu ta makan, boleh rasa membuang tu keras sakit kdg klu air kurang boleh makan secara harian bukan utk ibu pantang ja ibu ibu ambil set pantang NR ni wajib sebab bantu melawaskan pembuangan

5y trước

memang NR ni ada set berpantang pun antaranya phyto ni laa

Ni mmg seram..

Saya membuang cra "baring" ja sis. Terpaksa la terlentang dlm blik mndi/tndas.. sdia,alaskn kain buruk..teran taik pn mcm nk teran ank,jnji taik kluar....... Prut memulas ja slagi taikkk jahanam x kluar😌 Rsau gak lh jahitan terbuka sbb first lg ni,tkpe la.. pkir positive,nurse ckp jhitan x mudah tbuka,teran ja slow2... Sya pn mkan ubt bli kt farmasi,meluncurrrrrrrrrr ja kluar sis. Yg sakitnya lepas kluarrr,rsa koyak smcm,lg sakit dri tmpt jahit,hantu btulllll pnya taik😅 smpai xbleh angkat n brjalan. Hastag taik punya fasal

5y trước

Sis pakai ubat apa tu ya?

Saya pernah sembelit gitu. 😆 Seksanyaaaaaaaaaa. Nurse kata banyak minum air masak, makan banyak buah, sayur. Walaupun ok, tetap seram sampai la anak dah 4 bulan.