serammmmmmm!

Smnggu lbih dh bptang,,smlm berak dh mcm org nk beranak. Berak terpaksa baring sbb dh x mmpu bdiri,taik keras. sakit sgt kt tmpt buang air bsar.. lbih skit dri beranak normal n hri ni punggung ngilu2.. ?????

36 Các câu trả lời

makan buah betik masak. betik yg jenis panjang1 tu. x tau apa nma betik tu.

Cari ubat bg lembut najis tu..mkn byk sayur dan buah oren

try minum air madu sis.madu campur ngan air minum suam2

sme la sis..sye ank first dlu cmtu laa..buang air smpai mngis2 tros demam sye sis lpas buang air..die pnye sakit tu kite je tau cmne peritnye😭org yg xmrase lgi xtau

Sya pun alami hal yg sma.. time bepantang mau berak susah.. ddk lma kat tandas..menangis..xselesa perut selagi xmembuang..sya beli ubat kat farmasi tuk lembut kn najis..sya tkut nak berak bab jahitan blm baik & sya koyak bnyk msa bersalin..ngilu sgt2..pengalaman xdpt d lupakan..first baby lg..😬

5y trước

oraitttt

Saya mujur tak keras tapi sayangnya toilet tade tempat duduk jadi saya cangkung aja, 😭😭😭 alhamdulillah jahitan tak terbuka sebab masa jahit luka dulu nurse suruh kangkang besar besar

5y trước

Ok ka sis? Teran mcm biasa jk ka?