nak tanya

Kalau lebih kilo nek mmg mcmni ke kne g klnik je.. Nek xbyk pon 3kg je.. Hmm ?

nak tanya
2 Các câu trả lời

Bpe week dah sis? 3kg tu byk sis. Sy pernah naik 1.5kg dlm sebulan masa 25w pun kena buat bp weekly. Nasib baik takde apa2. Mmg takde kencing manis atau darah tinggi. Kena buat bp weekly tu utk kebaikan kita jgk.

5y trước

Kalau mcm sy, setiap isnin & jumaat utk sebulan je, gi klinik dia akan ambik urine utk check kencing kotor je. Pastu kena check tekanan darah. Tu je la. Sy jenis x byk mkn sgt tp masa yg sy checkup tu mmg kebetulan minggu tu sy byk mkn kat kedai mkn lewat2 malam sbb balik kerja lewat overtime. So mmg naik mendadak. Tips sy, kawal mkn, mkn sikit tp kerap dan kurang kan air manis. Kalau kurang air manis mmg cepat turun berat. Minum air masak je byk2.

Saya pun bp tinggi sikit ajaa, setiap hari kena pergi klinik check lepastu balik

5y trước

Penat kn, ni kne g 2kli smggu😣