seandainya....

Hari² saya pikirkan perkara y sama.. ? bila lh saya merasa pregnant mcm ibu² d luar sna....dan perasaan teruja bila dpt 2 Line...

37 Các câu trả lời

sy ttc 8years thun ni..awl thun ni sblom aniversery ke 8 Allah bg sy mengandung.. Alhamdulillah..berkat sy sentiasa solat dhuha mntk murahkan rzki... dlm msa sama sy trunkn berat badan dgn jg mkn eatclean selama 4bulan.. sy zumba utk excersice... xpnh ambik acid folic atau pape ubt dr hspital.. dan xpnh jlnkn pape rwatan pn..kcuali msa thun pertama dan kedua kawin pnh cuba cara kampung dgn bidan..lps tu xde bt pape dh..100% sy serah pada Allah utk rzki zuriat..😊

5y trước

❤❤❤❤

Saba ya sis..cube la minum mamom hope..mana tahu ada rezeki..banyak kan doa..sy baru kahwin x smpai dua bulan..tp sy berharap yg sy dpt anak awal Bb sy tgok org ad anak..sy nk anak..setiap kali solat ..sujud yg last mesti sy menangis doa pd allah..dh selesai solat doa lagi..gosok perut smbil nngis.. alhamdulillah saya dh lekat..bru check semlm..maybe 3weeks..sy yg baru sebulan lebih nngis nk anak..ap lg yg bertahun..saba ya mommy

5y trước

Aah. Kawan suruh try. sampai 9 botol sy beli. Lepas minum 5 botol je lepas dah tahu pregnant kena stop. Apa2 pun kita kena usaha. Jgn berharap sgt pd makanan tmbahan. Cara pemakanan kita pun kena jaga. Byk doc sy jumpa pesan mcm tu. 😊 tu tekad jaga makan terus lekat. Alhamdulillah

InsyaAllah selagi ada rahim, blh mngandung. Byk2 kn brdoa, amalkn pmakanan yg elok, jgn stress2. Sya period xregular lps kawen, susah nk tahu masa subur. Tgk org lain ada anak, kdg2 jd stress, down..tp kita kna bljar utk positif selalu, redha. InsyaAllah nnt akan ada rzeki tu. Sya try ambil mamom hope utk sya dgn enerjax utk suami (salah satu ikhtiar), alhamdulillah rzeki kali ni. Sis blh try.

5y trước

Btl tu sis...adakala nya orang d sekeliling kita ni tidak faham...kita kehausan sokongan dan semangat bukan nya soalan dan andaian y buat kta jadi stress !!

Saya pun pernah rasa benda yang sama, 3 tahun saya tunggu untuk preg. Selalu tiap kali mengharap tiap kali tu lah period lewat sekali cek 1 line. Sampai menangis kadang-ii. Saya makan asid folic 30 biji habis tapi tak sangkut. Saya stop makan. Dalam beberapa bulan saya start makan, alhamdulillah sangkut juga, sis banyak berdoa pada Allah, insyallah Allah sebaik-baik perancang..

5y trước

Tahniah sis ❤️❤️ Sy pena mkn asid folic sis..lepas tu saya stop saya beli ubat kesuburan d kedai cina..masuk ni 2 botol da minum...

Sy pun mcm tu juga dulu..apa yg sis rasa semua sy pena rasa..sy tunggu selama 5tahun baru dpt..banyak kn berdoa & kena usaha juga..bila dengar kwn2 sy yg baru khwin dh ada isi..kita ni yg dah tunggu 5tahun belum dpt2 rasa mcm down pula..tak dpt nak hppy dgn berita tu..

5y trước

Btl tu sis...perasaan y ssh d gambarkan dgn kata2

Sabar sis.. Berdoa saja sis. Sy 2015 kawen, penghujung 2018 bru preggy tpi gugur kndungan 2bulan. Syukur awal taun ne diberikan rezeki oleh Tuhan. Now sy preggy 8bulan.. Doakan sy ya semoga smuanya dipermudahkan. God bless all mommies here.. 😘😘

5y trước

Amin. Terima kasih sis.. Smoga sis juga dipermudahkan bersalin nt. Hehe ya bulan 9 ne. Due 30/9😄😄

saya ttc 2 tahun.. ape yg sis rase saya penah rase..tapi tlong tabahkan hati..tlong cekalkan hati.. setiap ujian yg diberi ade sebab.. kite kena pandai cari sebab tu dan perbetulkan..saya doakan sis dikurniakan zuriat secepat mungkin 🥰🥰🥰

5y trước

Tq sis doa n kata semangatnya...sakit kn sis...menanti kehadirannya 😔

Doa and usaha sis. Sy pun setahun tunggu. 1st anniversary dpt double line. 10 bulan kahwin tp belum lekat, sy terus g jumpa pakar sakit puan. Bila check, rupanya hormone sy tak stabil. 2 bulan mkn ubat, alhamdulillah rezeki dari Allah, sy pregnant.

5y trước

Ok sis...nanti saya cuba yah...mana tahu ada rezeki 😌😌

Semoga sis dikurniakan zuriat suatu hr nty..Amin.. sya pun ttc 6 year.. 4x keguguran.. alhmdllah thun ni.. di beri peluang mdung buat kli ke 5.. smoga kndungan ni bertahn shingga bsalin..Amin.. skrg dh 27week...

5y trước

Insha allah..t.ksh..

dulu saya pun macamtu ,asyik fikir ,sedih ,sampai salahkan diri sendiri .then sy cuba tak fikirkan ,tak terlalu berharap ,jalani hidup mcm biasa ,bertenang .Alhamdulillah ,naik 2 line

5y trước

Ea sis..tpi kita prmpuan ni tak kuat...bila tgk kwn2 or keluarga y bru khwin da lekat..rasa hati tu sedih....sangat 😌 tak dpt d ungkap kan dgn kata2 Allah saja y mengetahui ❤️