Pregnant ke niii

Upt dip n tell pernah menipu takkk??? Aduhhh anak sulung baru 4 bulan 😭😭😭😭 apa patut saya buat

Pregnant ke niii
56 Các câu trả lời

tahniah sis..saya pon sama mcm sis. anak baru 6 bulan.. walaupun tak ready mental fizikal, tapi saya tetap happy nk dpt baby lagi🤗 ms tu teringin nak baby boy.. excited nak cari nama kalau dh thu jntina..& tapi Allah dh ambil balik ank sy ms 19week..& lepas bersalin sy tgok tu baby boy.. Allahuakbar🥹

Samalah mcm saya…anak 5 bulan tahu pregnant lagi…rezeki kn saya gn husben terima je…Allah bg sebab dia thu kita mampu😁😁now saya dh 5 bulan…masa buka buku pink nurse x membebel pn alhamdulillah cuma lepas nie kene rancang betol2 lh…terima je sis ada hikmah tu allah nk bagi☺️☺️

Tkpayah ikot komen sgt nak kena gugurkan. Itukan rezeki Allah. Terima jela ade la hikmahnya. Redha jela kena bebel dgn misi . Yg pntg awak jaga diri dgn kesihatan. Kalau awak tk merancang sendiri atau tkde merancang bermakna mmg awak ready ngandung lg . Terima jela dgn lapang dada

keep positive. rezeki tu Alhamdulilah. InsyaAllah okey je tu. paling² tidak anak sekarang umur setahun baru lahir pula yang baru ni. so far, setahun okey je. ramai je anak yang beza umur setahun. no worry. Tahniah sis.

1mo trước

betul. Sangat setuju! pastu ramai fikir kembar..comel je..😄

adehhh..senang2 nk gugurkan plk..biasa la tu anak jarak dekat2..cuma kita kena sediakan mental dan fizikal yg kuat la,jgn ambik mudah nk gugurkan aje..anak kan rezeki..jaga kesihatan baik2 ye sis..jgn stress2..buat mcm sis pregnant anak yg sulung tu happy nk dpt bby..

Anak sulung baru 4 bulan . Tak merancang ke ? Kalau memang nak anak rapat , terima jela . Awak sendiri yg merancang sendiri . Kalau taknak , Suami patut bagi kerjasama . Ank baru 4 bulan dah terbabas . Bukan nak kecam ke apa . Pandai pandai lah tanggung 🙂😁

bnda dh buat , hadap je awakk .. rzeki tp dlm masa yg sma suami kena lh faham dan kita jgn lh ikut sgt kemahuan suami walaupun dia minta hri2 tp kita sndiri kne fkir jgk ksihatan , mental dan fizikal diri sndri . apa2 pun tahniah ...

1mo trước

betul sis..kita kena bincang dgn suami sblm brsma spya tak mngndung jarak dekat..sy pregnant 8 bln lbh skrg pun dktor dh sarankan untuk amik perancang even anak no 3 umur 2 thn 8 bln..dktor ckp utk jaga kesihatan badan sndri..

No komen.. Jnji suami nk kerjasama. Syg badan tak pulih dh mngndung balik ape ape pun mudahan okay dah selamat. Yg pnting utk ibu spttnya kawal dulu rancang jngn skip perancang kluarga sbb ada alasan utk org merancang selpas bersalin bkn suka suka👌

apa patut buat??, hadap ja la. suka sangat taknak pakai perancang, tu la kesannya. lepas pantang TERUS GUNA PERANCANG. bukan tunggu period baru nak merancang. period belum datang pun BOLEH pregnant sebab telur dah keluar dulu.

2t trước

klw xda prd 3bln bole x pregnant? sy tringin nk ad next bby walaupn bby skg blm sethun. tp priod brhentiii lma last bln 5😭

sabar sis... Allah bagi sebab Allah tahu awak mampu. Bertuah awak dapat rezeki anak lagi🥹 Ada la tu rezeki lain yg Allah nak bagi melalui anak awak.😊 Jgn menidakkan rezeki dari Allah yer🫂