BABY NB HOBINYA TIDUR

normalkah baby umur tak sampai sebulan lagi tapi tidur je kerjanya waktu siang?😅 bangun pagi tu saya mandikan lepastu bagi susu dan dia terus tidur . nanti nak susu lagi baru dia bangun , kadang2 saya yang paksa dia menyusu sebab dia tidur tu lama sangat😅 lepas menyusu sambung tidur lagi . macam tu jela rutin dia sampai ke petang . tapi waktu malam tu dia berjaga pula sampai kesubuh 🤣🤣🤣

15 Các câu trả lời

baby newborn tak dapat bezakan siang dan malam. dan selalu baby yang jaundice (kuning) lebih cenderung untuk tido lama. kalau kuning kena kerapkan menyusu. sy selalu kalau mlm, lampu tutup cuma ada lampu tido, tiada stimulasi, tiada bunyi, untuk bagitau baby its nite time and perlu tido, waktu siang bawa main etc. syukur baby dan boleh tido mlm sendiri dan hanya bangun bila berak or lapar 🤣

normal sis🤭.. baby saya pun macam tu. tidur ja kerjanya, bangun pun utk menyusu Dan Mandi . sampai Ada satu org macik ni asal dtg rumah suka betul tegur anak saya, dia blg "tidur saja" 🤣 jadi apa la baby saya buat kalau bukan kerja nya tidur😌.. takkan memasak d dapur😆heheh.. lepas geram dekat org Tu😆

mcm bby sy msa nb dlu. jam2 pagi dh bngun😂😂😂. siang tdo blk. umur 1bln mcm tu dh pndaii beza siang mlm, start tdo jam1030pm, bngun jam8pagi. lama2 brubah plk rutin tdo nyaa msa start nk masuk 2bln, tdo jam7@730pm, bngun jam530am@jam6am smpai skg rutin dia mcm ni 🤣 siang dia jrg tdo kcuali lps mndi..

nikmati saat anak tidur lama tu🤣nti tambah umur tidur dah kurang mak baru nak rehat anak dah berjaga,. tp bab siang tidur malam jaga tu mmg normal la sbb nb tak kenal siang malam lg, kita yg kena terapkan aturan, bezakan siang dan malam. nanti anak ok

nikmati aje sis 🤣now time sis boleh berehat juga ,anak saya ni pun siang tidur nanti pagi pukul 3-5 dia berjaga .Pastu tidur balik .Menyusu pun saya paksa sbb dia kalau tidur ,tidur mati🤣comel betul.Tpi time tu lah kita dapat rehat

normal sis.. Sy pun sm.. sebelum nie abg2 lahir mlm so mlm dorg behave yg ke 3 nie keluar siang so mlm dia berjaga.. so far dah dekat 3 bulan baru dia ok.. pelan2 tukar masa dia tido.. environment pun main peranan jg..

baby saya 25hari pun suka tidur juga😂 tak apa nikmati me time akk waktu baby tidur😂 dia bangun baru bagi susu melainkan dia ada jaundice baru kejutkan dia untuk nyusu 🤭 kadang2 baby tidur saya pun ikut tidur

baby baru lahir mmg cm tu. normal. tp jgn biar lama sgt ye tdr nya. at least tiap 2jam bg myusu. kalau da masuk umur sebulan or 2 bulan, biasanya baby da tahu beza siang dgn mlm.

kalau over sgt tdonya smpai xnk bgn mnyusu cek tau takut kuning....tp kalau xkuning pon..normal je awk..kang dia tepuk amai² awk pulak terkejut☺️

Normal baby baru lahir keje die tdo je.. sbb die x tahu beza kan mana satu mlm & siang.. so Bertabah lah yer mommy… sampai 3 bulan 30 hari hehehe