𝙲𝚊𝚛𝚊 𝚊𝚝𝚊𝚜𝚒 𝚋𝚊𝚝𝚞𝚔 𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚙𝚛𝚎𝚐𝚗𝚊𝚗𝚝 .

𝙷𝚒 𝚖𝚘𝚖𝚖𝚒𝚎𝚜 𝚜𝚎𝚖𝚞𝚊 𝚜𝚊𝚢𝚊 𝚗𝚊𝚔 𝚝𝚊𝚗𝚢𝚊 𝚙𝚎𝚗𝚍𝚊𝚙𝚊𝚝 𝚍𝚊𝚗 𝚝𝚒𝚙𝚜 𝚞𝚝𝚔 𝚎𝚕𝚊𝚔 𝚜𝚊𝚔𝚒𝚝 𝚝𝚎𝚔𝚊𝚔 𝚍𝚒𝚜𝚎𝚋𝚊𝚋𝚔𝚊𝚗 𝚋𝚊𝚝𝚞𝚔 𝚢𝚐 𝚋𝚎𝚛𝚕𝚎𝚋𝚒𝚑𝚊𝚗 .? 𝚂𝚊𝚢𝚊 𝚙𝚛𝚎𝚐𝚗𝚊𝚗𝚝 10𝚠1𝚍 𝚜𝚎𝚔𝚊𝚛𝚊𝚗𝚐 𝚋𝚞𝚕𝚎𝚑 𝚔𝚎 𝚖𝚊𝚔𝚊𝚗 𝚞𝚋𝚊𝚝?

12 Các câu trả lời

sy batuk dh sebulan..dh pegi kk..klinik..farmasi..mcm² ubat dh mkn..cough relief patch pn dh tampal..x jalan..last² doc bg surat refer hosp..nk buat test tb hari isnin ni 😓 siksa betul batuk time preg ni..kahak x nak keluar

Sy dlu pun awl2 prgnt batuk teruk.. smpi bleeding.. bnykkan minum air.. & blh consult doc.. nanti dia bg ubat yg ibu prgnt blh consume.. tapi sy consume bila betul2 xtahan je.. selebihnya sy bnyk minum air..

12mo trước

sy makan Yummy Warrio Supplement Elken ..memang selamat utk ibu mgandung juga..masa tu usia kandungan 5 bulan ..syukur dipermudahkan..

saya ada tanya doc kat kk hritu pasal ubat selsema dgn batuk . dia kata boleh je makan ubat selsema batu mcm org biasa ..tp saya tetap takut nk makan haha

𝚝𝚑𝚊𝚗𝚔𝚜 𝚜𝚎𝚖𝚞𝚊 𝚢𝚐 𝚋𝚊𝚐𝚒 𝚝𝚒𝚙𝚜 . 𝚜𝚊𝚢𝚊 𝚌𝚞𝚋𝚊 𝚗𝚊𝚗𝚝𝚒 😘

saya minum air asam jawa bila tekak da start rasa gatal2. then, banyakkan minum air masak. doktor ada bagi ubat batuk tapi saya tak makan.

Ada satu Dr india ajar kumur air garam 3 kali sehari. Alhamdulillah saya buat menjadi. Tryla..kita ikhtiar kan. Perit batuk time ngandung ni..

sy pon btuk jga.. kdg2 batuk smpai muntah2.. nnt g kk ckp dgn nurse n nurse akn rffer dkat doc.. nnt doc akn bg ubat yg ssuai utk ibu hamil..

ubat batuk yg kebiasaan mommy preggy boleh consume adalah prospan. Boleh dapatkan di farmasi. Ni memang doc sendiri sunggest for preggy mom

12mo trước

sama la. So far tu je serasi time preggy 😄

makan ubat boleh tapi ubat yg yg prescribed by doctor. bukan yg beli dekat farmasi

benci kan batuk time pregnant. sampai krem perut batuk. 😭😭😭😭😭