Serah Diri

Hi esk pukul 6 am sy akan di induce nak tnya kwn2 akak2 adk2 yg pernah kena induce … kalau induce insert ubat tu makan masa lama x nak ada bukaan sbb sy 0 cm lg risau sngt2… dan katanya kalau insert x jalan sy akn dimasukkan belon ermm

3 Các câu trả lời

kesan dia berbeza ikut individu. pengalaman saya, induce ubat bawah pukul 11 am, sakit mild pukul 1 lebih. sakit kuat pukul 5 cmtu. pukul 6 lebih bersalin. yg lagi satu, induce bawah 8 mlm. tak rasa apa. esok dah 3cm, terus add on induce drip pkul 9 am. pukul 10 lebih dah bersalin

Hi. Kalau induce drip saya pernah alami. Yang lain tak pasti. Makan masa juga bukaan nak buka. Yang penting banyakkan berdoa. Pastikan makan dulu sebelum masuk LR.

Sy induce masuk ubat kat bawah.. tpi tiada bukaan jga, last2 kena drip induce.. Bykkan berdoa saja saja ya smoga dipermudahkan 🙏🏻