Pregnant 39weks

Tolong beri saya semangat , sebab hari2 saya stress fikir bila baby nak kluar 🥺 skarang usia kandungan saya dh 39minggu tp baby blm keluar lagi 🥺 saya dh x sabar nak jumpa baby itu sebab saya fikir hari2 sampai stress 😌

18 Các câu trả lời

jangan stress2 puan , kalau boleh hujung2 trimester ni kena jaga emosi paling penting .. bila emosi terjaga mesti semua proses bersalin berjalan dengan selamat .. saya 1st pregnant dulu overdue sampai 41w puan , kena induce ingatkan boleh bersalin secara normal tapi takda rezeki kan so kenalah e-ceaser sebab fetal distress .. syukur juga baby keluar dengan keadaan selamat dan sihat .. saya doakan semoga puan dipermudahkan segala urusan bersalin nanti 🤲

2y trước

sama2 puan

jangan stress mesti tak lama lagi keluar la tu dah 39 minggu pun kan. bila bila masa boleh keluar ja tu. stress ke tak nanti wajib dia keluar juga cuma mungkin dia seronok duduk kat dalam perut mommy dia tu sekarang 😁. enjoy the moment nanti dia dah keluar rindu pula dia,dok kat dalam tendang tendang perut. apapun semoga dipermudahkan semuanya ya

Cuba awak cari satu benda yang bagi awak happy tanpa mengharapkan sesiapa manusia . Buat sebab kita rasa nak happy , seronok .. lepas tu .. hari2 borak dgn baby sambil usap perut " cakaplah baby keluar lah , ibu tak sabar nak jumpa ni " Minta Doa juga supaya urusan bersalin di permudahkan 🤗 yakin dgn Allah SWT okay .. u can do it 💪

2y trước

hari2 xnak fikir tp terfikir jgk lah sis , x sabarnya nak jumpa nak dokong , dh buat macam2 cara tp baby sronok kt dalam hehe , amiinn sis

sy 39w 5d hrni tak bersalin gak lgi.due date sy 1/11/22..nyilu2 kat ari2 tu dtg kjp pahtu ilang.mmg stress gak bby taknak kluar lg😂 dh pujuk2 pun die taknak kluar,rase nk nangis pun ade..mmg tak larat dh ni.semoga ibu2 semua yg menunggu masa selamat bersalin.amin.

2y trước

sama la due date kita...sya pom xd rsa ape2 lg

jgn stress nti BBY stress jgk..sy 39 mnggu 4 hri Bru bersalin..tpi kna czer sb jarak jauh 13 thun so xde jlan..tpi dekt surt doc ckp kna czer sb BBY stress..so kpda ibu² yg sedang hamil jgn stress..bnyk kn istigfar doa bnyk² moga Allah permudah kn semsa bersalin..🤲😊

2y trước

sme² kasih..

banyak2 kan bersabar. fikir je positif baby selesa sgt duduk dlm rahim ibu dia. byk kan bercakap dgn baby. share perasaan dgn psgn. do what you feel happy and byk kan rest. hujung2 ni memang mencabar sikit dgn badan xlarat, hati excited. nshaAllah taklama lagi dah dia nak jumpa ibu dia.

sy ank 1st dlu dekat 40w jgk sis. takda rase sakit. tp kerap mengeras. pegi hosp doc buat ctg low fetal movement ,kena tahan wad. bukaan bru 1cm. 2 hari lps tu bersalin 🙂. harap sis bersabar. pastikan baby gerak ok. sbb kdg2 kita tak perasan kan.

jangan stress sangat sis.. enjoy jak msa preggy nie.. sya esok due date 1/11 tapi masih belum ada tanda² mau bersalin.. semoga d permudahkan segala urusan bersalin kita nanti buat semua mumy² preggy🥰

saya harini 40m1h, puas juga pujuk baby tapi baby taknak keluar juga. takde tanda apa2 langsung. doakan saya dipermudahkan urusan bersalin. kalau boleh taknak lah sampai kena serah diri pastu kena induce.

2y trước

semoga dipermudahkan urusan bersalin ye dan selamat kedua2nya.sy hrbi 39w6d..takde tanda gak lgi😂..slalu mengeras n ngilu2 cmtu je pahtu ilang.due date esok 1/11

Banyakkan buat senaman sis. Dan boleh cuba hisap air hujung rambut selepas mandi. Saya buat mcm tu 2 hari berturut terus keluar tanda nak bersalin hehe. Baby 40minggu 2hari baru keluar🤭🤭🤭

2y trước

kalau senaman ni memang slalu buat sis , kalau hisap air hujung rambut blm pernah cuba hehee , tq sis saranyaa