BILA NAK PREGNANT

Dah setahun dah ttc, masih belum ada tanda. Sedih tapi nak buat macam mana kan 😢 Bestnya lah tengok orang lain dah pregnant cepat 😞 Memang lah tu rezeki tapi hmm..

29 Các câu trả lời

faham perasaan tu,takpe enjoy je buat masa skrg,doa banyak2 n tawakal,yakin Allah akan beri tepat pd masanya,sy sendiri ttc 9 tahun,tahun ni thun ke10 baru merasa pregnant,dan saya baru bersalin bulan lalu seminggu sebelum ulang tahun perkahwinan kmi yg ke10,alhamdulillah,,sy doakan sis cepat2 pregnant dn selamat melahirkan baby yg sihat sempurna yg soleh dan solehah ye,sabar tau yakin je kat aturan Allah untuk awak

sy ttc 8bulan.. dalam tempoh 8bulan mcm2 pnh jadi... keguguran , chemical pregnancy .. lbih dr 3x.. hampir setiap bulan air mata gugur.. rs cmburu tgk org pregnant 🥹 .. last sekali sy redho utk semua yg pnh berlaku ke atas diri ni , alhamdulillah dgn izinNya.. Allah izin kan sy rs nikmat pregnant.. utk sis , hrp bersabar , nnt ada la tu rezeki .. try laa ikhtiar mntk air dgn ustaz ke mkn jamu2 ke

sye pham prasaan tu sbb penah berada d tempat yg sme.. tp jgn sdey lme2 sis.. aggp je la Allah bg sis chance dating lme2 ngn suami.. nak peg mne2.. peg je.. mgkin jgak nie mse utk sis prepare kn dri sis utk pregnant nant especialy dr segi kwangn.. nant ble da smpi rezeki anak tu, sis da bsedia & kwangan pn da stabil.. jgn sdey2 n truskn bdoa ye..

sy lpas pregy hak sulong..sy rncang sndri..sejak pkp usaha nk yg kedua....tu pom mkn mse sis..sy smpai ikhtiar bakar kelapa muda ..letak serai dan lada hitam..rse 3 x buat...lpas tu sy xrncg dh..mcm putus usaha..tp dlm xmerancang ..xsdr dh ngandung..skrg 33 week..sy doakan sis pom sama..cuba mngurut...atau mnum susu efferty..sy smpat mnum 2 kotak

Saya dah 3 tahun lebih kahwin sis. Dua kali keguguran kandungan. Sekarang alhamdulillah preggy 35 weeks tunggu masa nak bersalin je. Ada org lagi lama dari kita menunggu. Setahun masih awal dan harap sis tak berputus asa atau rasa rendah diri. Semoga dipermudahkan urusan dan saya doakan sis dan suami dikurniakan zuriat pada waktu yg tepat 😬

2y trước

Takkan berptus asa insyaAllah. Aamiin terima kasih 🥰

sy 5 tahun tggu.. jawapan nya redha... bila tlmpau mengharap mmg susa nk dpt.. try redha ada2 takda2 tak disangka2 rezeki tu dtg... yg pntign da usaha macm2 Allah lebi megetahui kita ready atau belum.. ingat yg terbaik tu dtg indah pada waktunya.. semoga sis cpat pregnnt.. Aaminn

anak sy 11 dan 9 thn, skg pregnant dah 30w, kira ttc almost 9 thn menunggu, anak dah bsr2 baru nk ada baby lg, cara sy, sy turunkan berat badan dr 83 dpt 70, alhamdulillah puasa artu lekat, nk bersalin dah bln 12 ni, kalau jumpe docter pun, docter suggest cara yg sama, blh try ya sis😊

insyaAllah..jangan sedih dan stress sis.. cepat @lambat Allah pastikan hadirkn malaikat kecil dlm rahim kita. sy ttc 10tahun, mcm2 dh cuba tapi Allah belum izinkn lg dulu.. skrg dpt merasa jadi ibu, baby dh msk 4 bulan. sy doakn semoga dipermudahkn Allah segala urusan ibu2 semua♥️

Hi sis . Saya pun tunggu rezeki mengandung .seronok tgok org lain dh mengandung tertanya2 jugak bila rezeki saya ,.semoga ada rezeki sis , rezeki saya dan para isteri yg lain dikurniakan rezeki mengandung tahun ni atau tahun depan ,InshaAllah..Aaamin allahuma aaminnn🌹

2y trước

aamiin ya rabbal aalamiin

Selain drpd tunggu sis juga berikthiar boleh check kesuburan, makan prenatal multivitamin dan jaga pemakanan dan banyak bersenam. Lepas tu pakai opk check masa subur utk bersama suami. Insyallah ada rezekinya.