Baby movement.

Hi mommies, ada tak sesiapa yg 13/14 weeks pregnant? Dah rasa ke baby bergerak? 😅 Week berapa biasa kita boleh rasa baby gerak ye? Sorry silly question just nak tau from mommies out there

14 Các câu trả lời

Saya 15/16w dah rasa geligeli bubble. Tapi kena bezakan takut angin. 18w+ dah kuat gerakan tapi masih belum kerap rasa. Doktor confirmkan yang tu pergerakan baby Ikut pada badan ibu. Kebiasaannya 22w keatas baru rasa kuat. Don't worry sebab 28w+ baru kena risau if tendangan baby tak cukup. Enjoy your pregnancy journey mommy 🌼

anak first ke? klu 1st selalu lambat sikit.. 20w macam tu mungkin bru rasa.. klu mcm sy 14 /15 minggu dah rasa sikit2 tp x kuat la dia mcm cuit2 je rasa dia 😅

Saya pregnant anak first. 22weeks baru dapat rasa geli berdenyut dkt bawah perut. Skrg saya dah 25weeks masih rasa berdenyut je tak rasa clear kicking dari baby.

sy start rasa mcm bouble tu 14weeks...skng dh 18weeks...t.rasa jgak la gerakannya...tp klo sy aktif...x rasa geraknnya...ble sy rilex..mla la die...😂😂😂

Normally utk 1st mom 20w keatas bergantung pd bdn ibu. Klu awal dari tu kira rezeki. And klu yg dh penah pregnant sblm tu pun blh rasa awal dari kebiasaan.

Saya dlu 16 weeks rasa ada bubble2 gitu. Masuk 18 weeks dah ada rasa gerak halus. Lepastu masuk 20 weeks ke atas dah kuat dah tendangan dia🥰

saya masuk 20 week da rasa geli ii 🤣 seronok je .. dulu first terkejut juga .. macam tiba ii je .. lama ii biasa ☺️

sy 16 week dah rasa bgerak .. rasa geli2 gitu .. naik benjol kiri. kalau lapar lg naik benjol kerap ...

sye rse bby gerk 16w. .itu pon wktu mlm aktf betl klo pgi slow je. ni dah msk 19w lgi aktf mlm2.😅

gerak manja2 tu 14w.. baby boy.. yg 18w DA aktif sgt geraknya