Baby movement

Hi mommies, Mommies dpt rasa bby bergerak masa berapa weeks ye? Utk 1st baby. Pastu masa 1st time dia gerak, what does it feels? Mcm ngilu2 tak, atau cm mencucuk sikit je. Tak pun mcm ade semut jalan atas perut ke. Hehe sy dah 16weeks 2 days. Nak tau baby gerak mcmna?

23 Các câu trả lời

Mcm sy dpt rasa dlm usia kandungan 4 bulan mcm tu lah.. ikot jugak setengah org rezeki dpt rasa gerakan baby awal.. rasa mcm benda berdenyut.. then bila dah 5 bulan ke atas dah rasa sepak2 @ benda memusing dlm perut.. kalau baby aktif memang sakit jugak lah kita pon.. sebab dorang dlm proses cari kedudukan yg selesa dlm perut..

Sy rasa baby gerak pd minggu ke 18..rasa dia mcm ada tendangan kecil dlm perut..first sy tak tau tu baby gerak ke atau perut sy bloating tapi bila gerakan tu makin kerap dab pergerakan tu dalam masa singkat.. i suspect mmg si kecil dalam tu yg gerak😊😊best feeling dpt rasa first time dia gerak..

Rasa mcm angin sepoi2 gerak dalam perut. Biasanya anak first nk recognize baby movement tu lambat sbb xde experience so it could be up to 24w if i'm not mistaken. Kalau bukan primid, 17w tu dh boleh tahu and rasa. Anyway dont worry doa yg baik2. Kalau nk mudah rasa baby movement cuba mengiring

Mula2 sy rase xpercaya bila ada yg ckp seawal 12w dh boleh rasa baby gerak.. Tp kuasa Allah... Sy tgh baring2 tibe2 perut sebelah kanan mcm ade tendangan kecil.. 3kali ditempat yg sama.. Mmg halus je rasa..

5y trước

Sy pon sis...tp sy rs mcm detak jntung...tp scan x nmpk ap2

Sy bru 12week .. kdg rasa mcm buble dlm perut . Kdg rasa geli2 mcm ada bnda gerak . Kerap juga . Tpi sy xsure sma ada tu baby o myb perasaan sy je . 1st time pregnant 😅

4y trước

13 week scan.. mse scan dye tngah gerak .. Bru tau yg geli2 dlm perut tu penghuni rahim yg gerak.. 😅Doc ckp activ..

Saya rasa cm kene tekan tekan.. Kadang2 mcm kene garu.. Rase sejak minggu ke 16 weeks n now 18weeks..bila doctors scan mmg tempat yg sama kedudukan baby ng rasa..

1st time rsa cm angin gerak dlm perut. Tp rupanya dia yg knock2. 🤭🤭 16week dpt rSa msa tU. SkaNg da 26wk rSa cm dia duk mengeliat ja dlm perUt.

At first rasa macam perut ada angin . Lama lama baru rasa pergerakan yang jelas bila dia makin kuat . Saya masa minggu ke 18 dah rasa

Hi mommies sya dh 20 minggu.. terasa ngilu 1hri bergerak2 je bru kemarin terasa pergerakan nya smpai skrg☺️

Dia rasa macam jentik jentik halus yang jentik perut kita . Hehehe . Susah sikit nak rasa . Dia kena alert .