anak kuning

ada petua tak nak hilangkan kuning anak. puas dah menyusu, kuning naik turun 🥲. tetap kena gagahkan diri pergi klinik hari2 cucuk baby untuk cek kuning #bantusharing #firstbaby #firstmom

10 Các câu trả lời

Anak sy pas mandi 2x sehari pakaikan dia bedak sejuk lumur 1 badan, pstu bagi makan anggur hitam 2biji perah air dia je bagi guna sudu kecil sikit2. Alhamdulillah turun kuning 2x je p kk check kuning then discharged. Keep on bg susu badan on demand. baby akan nak susu je. time tu dlm pantang memg setiap 1jam baby nak susu. Sebelah susu, sebelah lagi tadah or pump okay. Kalau tak, nanti sebelah kosong da sebelah lg penuh sgt engorged pulak. Sy xbagi susu formula sebab takut nanti baby xnak susu badan da. Denga byk org jdi camtu. Sebab niat nak susukan baby smpai dia 2thun. So try elakkan. alhamdulillah ada je susu cukup utk baby. Moga membantu..

anak saya mandi 4 kali sehari, ibu minum susu kambing, makan anggur, makan kurma dan minum minuman berprotein (Soya) Shaklee. Elakkan makan atau minum menu yang boleh panaskan badan mcm halia. sebab akan menggalakkan pertambahan demam kuning. tali pusat kalau dah jatuh dan kering, insyaAllah cepat tu bacaan kuning turun

Ank sy dl kuning tggi..nyusu kerap xtrun2...lpstu doc sendri yg suggest bg susu fm masa dia kuning..sy bg susu lactogen...2 3x je bg...selang seli dgn susu badan...trus trun byk..xperlu dtg amik drah lg...Pdhl kuning dia tggi 200 lbih da...bg fm trus mndadak ke 1lbih..2 3x je mnum..lps ok smbung susu bdn semula fully...

sy mcm2 ikhtiar..mnyusu 1 jam skali..sy mnum ssu kmbg..n lain2 lg la jge mkn sume tu..tp ttp naik..trun nye siket..ank sy sbln pn masih ade kuning..doc ckp mmg jns die sbb sy n suami darah 0..ambik darah mmg bb xde pe pn

Sis boleh try bagi baby susu formula S26.. masa ank kakak ipar sy kuning ada nurse bagitahu dia sruh bagi susu S26 alhamdulilah lpas baby minum susu tu kuning baby trun.

saya bagi baby minum susu karihome. lepastu sewa jugak lampu biru. saya xtahu yg mana penyebab kuning baby turun. yang pasti masa tu baby berak banyak kali dlm sehari.

dah cuba makan anggur hitam? org kata anggur hitam bagus utk turunkan kuning anak.

cuba mandikan dgn tauge,daun inai

Pakai serum nuruz

*nuriz