Hii mommies, anak³ mumy semua guna buaian masa usia berapa ya?

??????

48 Các câu trả lời

2 bulan dh bgi buayan.. tapi mula2 tu dya x nak.. n last at he 1 year 6 months dh x bgi buayan sbb nk simpan untuk adeknye.. lagipun payah blik kampung x de buayan so payah nak tidur.. kakak dye x pakai buayan pun.. so nk tidur tu senang laa.. tapi better x yah buayan laa sbb senang gi mna2 baby x susah nk tidur.. cukup bgi dya tidur dalam baby cord je..

anak saya guna buai lepas habis pantang..hari ke 45.. pd pendapat sy..jika nk buaian kan baby..lebih baik tggu badan dia dah besar sikit . maksudnya tak terlalu kecil badannya .. klu nk letak jugak..alaskan tilam..dan jangan letak selimut atau bantal..sbb anak sy pernah tertutup mukanya sendiri.. alhamdulillah sy cepat tengok dan alihkan.

anak saya 2org sume tido buai start lepas pantang...tp siang je..time mlm, letak atas katil, tepuk² je mmg akan tido..klau pi travel mn² pun x ssh, die akn tido jugak even xde buai..kne ajr biasekan dua²..siang hari bg tido buai bkn ape, sng nk wat kje umh..klau x, mmg skjp sgt tidonye..

5y trước

sama sis anak sya pun biasa mcm tu siang mmg letak dlm buai.mlm mmg letak tas tilam terus. ok je.mmg dh biasakan sejak dr pantang lgi.

my baby day 30 guna buai..tapi siang ja..mlm tido elok je kat katil..kalau travel..x bawa pun buau..tepuk2 dodoi dia tidur je kat bawah or tilam...jgn risaula sis utk travel tu..kalau kita biasa kan dari awal dua2 cara..sy rasa baby x kan meragam..siang tido buai sbb opahnya ckp dia xlena tido..hehehe .

anak i pakai since 3m to 6m jer. then dia automatically x nak tido dalam buai. sbb i tidokan dia dalam buai tu bila dia betul2 susah nak tido. kalau x, i tidokan dia atas katil jer. sebab semua parents xnk susah kan bila pergi mana2 nk kene ada buai, so i pakai buai bila betul2 dah terdesak saja .

jika tanya pendapat saya, better elakkan tido dalam buaian. better dia tido atas tilam. tp klu baby dah meragam susah nak tido... terpaksa la bg buai ... Dr dia x tido lg x elok ... bg je mummy klu dah terpaksa. saya ada 5 anak... mostly yg guna buai... 2 org je... 3 x guna pun buai...

baby sy masa nk dkt hbis pntang bru bagi tidur buaian, sbb tidur atas katil tk nk sentiasa bngun.. smpai subuh kdg tk tidur 😅 last try buaian bru tidur... tpi sekrg sy tk bgi sngt tidur buaian kalau ssh tidur bru bgi.. mlm bru tidur ats ktil.. #baby5months21days #firstmumy

2bulan tu pn sb nak tinggal keje,sb pengasuh ckp baby tido dlm buai ni tido lama sikit and senang nak buat keje2 lain.. Tp mlm letak ats tilam pulak..bkn 24jam dlm buai pn.. So bila pegi mana2 wpun takde buai baby tetap blh tido,xmeragam minta buai hehe

Anak sy yg dlu bwu berapa ary mentua dah letak dalam buai... Masa 2 mmng tnggal sekali an mereka.. Klaw ekot sbelah sy nuh habis pantang bwu letak buai.. Sekarang sy mngandung plak 5bulan.. Tp kami tngal umah sndri tp dkat ja an mntua... Sebelah saja...

x guna buai. masa dlm pantang tu pun nk abis pntng dh sbb sy sakit time tu mmg x larat. after pantang dan sy dh sembuh xnaik buai dh. skrng dh 6m+ pakai buai bila nenek dia jagakn ank klau sy kluar. tp mlm tepuk2 je tdo la dia.