Hii mommies, anak³ mumy semua guna buaian masa usia berapa ya?

??????

48 Các câu trả lời

kalau boleh tak payah galakkn bby pakai buaian...sbb senang nak handle bby yg tak pkai buai bila nak tidur...n klau kaki travel..senang tak pyh rsau ada buaian ke tak...😊..tp bergntung la dgn bby masing2

dlm pntang ank sy dh letak dlm buai sb bby asyik nangis je tgah mlm , bile letak buai trus snyap n tido, tp kene buai slow2 sgt sb bby sgt lg k .. tp bile dh 2 thun die sendiri dh xnk buaii, pndai tido sndiri

habis pantang, sbb pengasuh request, tpi xtau dkt sana tidur buai atau x, sbb mula mula dia gayat masuk buai, dkt rumah nk tido dipeluk. so xrisau jln jauh, sbb dia akan tido bila sye peluk n tepuk je

anak sy dlm pntang da msk buai tido tilam abg n kakak dia kacau...so far ok je dia blh tido buai blh tido tilam x ganggu tido dia pon...

tk guna sbb nak biasakan dia tidur bwh jer.. lgi pun hantar kt taska .. taska tk de buaian.. klu pergi mana2 pun senang .. ☺️

anak sy guna buai msa umur 2bln. sbb merengek 24jam. Jadi nenek dia simpan dlm buai end of the story. dukung2 pn msh jga menangis😫

masa anak umur 3 weeks dah guna cradle tp jarang guna. anak saya more to tidur bawah. guna cradle bila btol2 emergency je

4months but kadang-kadang je . Ada masa dia nak ngempeng je . kalau dia mengarok je , terus masuk buai . Kadang payah tido

Lepas habis pantang terus letak tp masa umur 4 bulan baby dah taknak buai, masuk kotak simpan dlm stor kesudahannya 😂

xguna pun . beli je memahal . hahahaha . tp xtau sok lusa guna. huhu . skrg dh 4bulan . tido atas tilam je n dukung .