SUSU FORMULA

Anyone had tried susu fm Dumex Mamex cherish tak? Boleh bagi review? Thankyou ??

24 Các câu trả lời

Mamex cherish review pada anak saya pula berbeza. Sangat tak okay dan rasa membazir je duit. Huuhuhu umo dia baru 4.5 bulan, kesian dia nak buang poo poo sampai kuar air mata.. dia minum susu formula mamex dari umo 2 bulan. dia poo poo (berak) 2 kali jer seminggu. dah cuba macam-macam sampai saya tak tahu dah nak buat apa untuk bagi dia berak dengan teratur.

Since susu mommy semakin drop (Pelbagai booster dah try & cuba curi waktu untuk kerap pumping semasa kerja) and anak dah makin aktif bergerak (semua nak masuk mulut) . Kami laki bini, decide Upgrade ke Mamex Cherish review (terpengaruh) disebabkan oleh Prebiotics Oligosaccharide Mixture GOS/lcFOS. so far alhamdulillah serasi dengan perut anak saya

review susu dumex mamex cherish ni okay sangat untuk anak saya. Sebelum ni kesian juga dekat dia, asyik masalah je time nak berak. Kita ni mak-mak sangat susah hati. Sampai lah saya search pasal susu ni n minta nasihat dari doktor. Setelah seminggu, anak saya dah takda masalah berak tu dah. Dahla sekali minum susu terus kenyang.

mamex cherish review dekat anak saya, kurang baik. Sedihnya. Beli satu tin tu harganya agak mahal kot. Hari pertama tu dah nampak anak macam tak nak je telan susu ni. Kita pujuk-pujuk sampai la habis satu botol. Terus dia meragam, sakit perut. Efek sampingan dia kot. Saya risau, husband terus tak izinkan bagi susu ni lagi.

Review susu dumex mamex cherish dari group mommies, semuanya positif. Hasil survey saya mendapati ia adalah susu formula berwajah baru dan bernama baru Mamex Cherish Gold tak silap.. dan Harganya pun baru!!! Dari RM119 kepada RM128.80. Wahhh...mahal sungguh! nasib anak saya ok je takda masalah sangat dengan susu formula

Rasa sedih dan susah hati tak lagi saya rasa sebab baby dah semakin berisi bum-bum sejak 2 minggu bertukar susu. Paling gembira bila baby kenyang setiap kali disusukan dengan Dumex Mamex Cherish langkah 0-12 bulan. Pink kaler lagi kotaknya...hehehe Bagi sapa-sapa yang tanya mamex cherish bagus ke tak. I would say yes!

Review saya pasal mamex cherish ni pula selepas seTin habis (15hari), my baby berak okay (Tak sembelit dan tak Cirit). Yang terkejutnya mak saya ada bagi tahu, "anak ko mengamuk kalau buat 5oZ tak cukup" - Sabor jelaa Lepas survey, giant paling murah rm150/seTin. Agak mahal juga tapi takpa lah demi anakku sayang huhu

Hasil pembacaan di forum, dumex mamex cherish review sangat berpuas hati daripada ibu- ibu yang mengambil langkah untuk memberi si comel. Harga susu pun boleh tahan. Masuk hari ini baru 4 hari si comel saya minum susu ini. Kali pertama minum, malam tu si comel membuang sisa toksiknya. Alhamdulillah

7mo trước

lepastu hari hari dia membuang berapa kali ya?

Saya pun tertanya-tanya benda yang sama. mamex cherish bagus ke tak. Sebab my sister in law pun pakai susu ni bagi dekat anak perempuan dia. Dia cakap okay je takda masalah pun, Cuma mula-mula tu jelah anak taknak minum sebab baru firt time tukar susu. After that, terus ok je sampai sekarang

dumex mamex cherish review yang saya dapat kongsikan ialah ia baik tuk berak sembelit....ank saye mase umur 3 4 bulan minum enfagrow pas tu lame lame sembelit terus tukar mamex cherish...skrg nak msk setahun dah start sembelit balik...ni nak tukar mamex step 2