Pencuci

Salam nk tnya mommy2 semua pakai pencuci bunga?ape ye sesuai masa pregant ni?

26 Các câu trả lời

Sya slalu pkai sumber ayu jek, tpi leps trbaca 1 artikel ni tros sya rsa tkot lak nk pkai..sbb dy ad ckp kt vagina kite ad bakteria baik and bile kite bsuh dgn mne2 pncuci miss v ianya akn membnuh sume bakteria baik tu, and sbb tu la bole jdi gtal2 kt bhgian miss v sbb bakteria baik tu dh brkurg..so better jgn la, baik cuci pkai air jek dh mnckupi 😊😊👍👍

Tak pakai... Cuci cm biasa je dgn air bersih... Kekerapan guna pencuci bunga ni boleh ganggu ph bunga... Doktor pon xsaran kn... Cuma lau rasa gatal yg tak kerap.. Smggu skali boleh cuci pakai air garam suam atau air sireh....

5y trước

Banyakn minum air lau keputihan banyak... Lau keputihan kurang n tak ada.. Bau xde... Sireh boleh hilangkan bau... Tgh pregnant ni keputihan tu mmg normal... Mesti akan ada laupun tak byk... Cm sy keputihan tak byk tp ada...

Sy cuci biasa je. Klu time mandi just cuci guna basic H dr Shaklee. Utk jaga kebersihan sbb org mengandung mudah kena keputihan apalagi klu dtg gatal2 tu. Allah...

Sy Guna air biasa je.. Bila. Pakai pencuci tu rsa kputihan makin teruk.. Sekarang guna air biasa je x guna ape2 pencuci dah keputihan pn xde

Air suam adalah sebaiknya. Kandungan dalam produk tu tak elok untuk miss v sebab miss v ada ejen pencuci dia sendiri tak silap saya.

Saya pakai yang bonda Rozita. Putik Telaga Dara. Hilang gatal2. Kalau tak pakai macam tak selesa pulak nak bersama suami 😊

Sy ade pkai hritu, trus keputeh bykk giler..cngkung pon blh jtuh cmtu jee ats lntai.. bila stop ok plakk, trus xbrani nk pkai..

Saya pakai feminine wash amway...natural..semasa preggy,masa pantang & even tak preggy pun utk saya ok je.

Xpakai. Cuci dgn air je. Penah baca komen Dr. Amalina yg xperlu pun pakai apa2, basuh bersih dgn air je.

Takpayah pakai sis, keputihan pun xbyk.. msa pakai dlu Ada keputihan bnyk jgk ,lepas tu terus xpakai