pencuci pakaian

Nak tanya, kalau baju baby tu nk basuh pakai pencuci ape ye? Ke boleh je pakai downy atau softlan? Sbb sy dh 33w+ tgh prepare barang baby ni hehe.

20 Các câu trả lời

Yep. Pakai detergent ABD tu ada jual kat Mr.Diy. hehe. Dia tak sekuat bau chemical detergent kita. Baby saya skrg 4 bulan, still pakai. 😚Cuma start dia 2 bulan ke atas, dah campur downy softener, sebab cuci sekali baju mommy dgn walid 😋

Saya pakai nappikleen utk baju baby smpai skrg sbb sye baca kulit baby sensitif ckit x mcm kulit adult. Basuh baju die pon saya asing dr baju kite tapi still pakai washine machine la 😅

Sy pakai breeze yg gentle to skin tu. Warna putih. Seingat sy lah nama camtu. Huhu lupa sebab sy bubuh dalam botol detergent yg dah ade, & dah buang dia punya refill.

Saya pun tengah cari sabun pencuci kain baby. Dah 29weeks tapi baju baru beli 2 helai. Hehe. Harini cuti sebab nak gi cari barang2 baby..Barang baru 30% beli.

4y trước

Aeon tengah sale baby fair. Barang baby murah2. Pureen ABD 4800ML Rm35. Berbulan tahan lama.

Guna sabun detergent yg sesuai utk baby sis. Kulit baby xsesuai pakai detergent yg kita guna. Mcm saya guna pureen abd, bau pun wangi

Biasa kena pakai detergent yg khas utk baby. Takut kalau pakai selain dari tu, kulit baby tak sesuai. Takut naik ruam ke ape kan.

Saya beli pencuci khas utk baby. Beli satu botol besar terus. Jenama ABD tak mahal pun. Saya beli 25ringgit kot dkt kedai baby.

Pakai pencuci bby puan . Kulit bby sensitif . Kt tesco ad jual mcm2 brand Brand tesco pun ad pencuci bby

Beli anakku punya detergent okay juga saya suka bau dia

Kalau saya, saya guna Anakku Baby Detergent