GDM n cara control

Slm.sy hamil 9weeks n 1day,doc dh sahkan sy ade GDM. So, nk tnya mcm mana cra control GDM nih n susu apa yg ssuai d minum utk ibu2 yg ade GDM? Cara pmknn plak cam mana. Sy kalu ikotkan mmg xda kncing manis pon sblm preggy nih. Ttiba sangkut pulak. Huhu..

2 Các câu trả lời

mcm sy doctor suggest buat pola pemakanan tu suku2 separuh.. nasi suku, lauk pauk suku, separuh tu buah/sayur.. untuk susu doctor suggest amem yg low fat punya..

sye pn gdm on dc.. mkn suku² lpas2 susu amik jnis similac atau HL.. tu xde gula..