GDM DAN UBAT METFORMIN

Salam n good morning...ade x ibu2 kat sini y mula kena makan metformin utk control gdm? Boleh share pengalaman x...atau bacaan gula..sy rasa BSP sy xdela tggi sgt2..mmg ade bacaan pernah 6.5,6.7..cmtu..tp not too high..but doc adv utk amek metformin...

3 Các câu trả lời

Sy baru start kena ambil ni sbb reading gula x cantik 😅 family ada history diabetes so kita pun terkena juga. Hrp2 kencing manis ni hilang lps bersalin

sama..bacaan pgi x cantik n mlm..LPs tu kena buat bsp blik..then tgk result blik n kena ambik ubat

Fmly sis ada diabetis x?