36week gdm Diet control

salam nk tnya sy skrg 36w n ada gdm Diet control.. adakah gdm d/c kne brsalin awal or bleh smpai due date ? sb blom jmpe dkter lg check up..

4 Các câu trả lời

ibu gdm on diet control blh berslin ikut due date.... kalau x bersalin jugak sehari sebelum due date kena masuk wad sbb x blh lebih dri due date.. dan ada jugak faktor2 lain contoh berat baby kalau lebih kena bersalin awal..

1y trước

tinggi rahim ikut minggu kandungan😁! kalau 35w perut pulak 35cm..😍

Sy gdm on dc jgk, 36w 4d..Dr kata boleh bersalin ikut due. Tp tulah bila scan Dr ckp baby besar plak, mggu ni dpt tarikh appoinment hospital utk check. Kalau baby besar sgt ada kemungkinan kena bersalin awal.

1y trước

Puan dh bersalin ke? Dpt tarikh / ikut due ?

gdm on dc boleh bersalin ikut due sis. unless masih tak rasa sakit, sehari sebelum due date kena serah diri. apa² bergantung pd kandungan & kesihatan sis

gdm dc boleh bersalin ikut due date, tak boleh overdue. contoh EDD 20/2, 19/2 dah kena serah diri.

1y trước

betol Sya ada gdm c/d czer 2kli kali MMG kena czer