Hilangkan parut

Slm,mums semua boleh tak kongsikan terutama mums yg bersalin czer..mcm mana nak hilangkan parut czer,parut czer sy jadi timbul lepastu hitam,sy rasa sakit hati sgt bila tgok parut czer sy jadi macam tu..bila kongsi kat suami dia buat tak tahu je..buat tak dgr je ckp sy..sy stress bila tgok keadaan mcm tu,mmg macam tu ke parut czer?stresslahhh

10 Các câu trả lời

Kalau mat salleh drg suke je parut czer and embrace dgn parut tu.. mcm reminder the battle u going through spnjg pregnancy.. and as a reminder how strong u r as a mother.. ade yg anggap csection scar as “ my child first drawing” so bg sy drpd sis xsuke sakit ht and negative pasal scar tu better sis ubah pemikiran sis ke arah yg positive.. body changes normal esp u pn tau u pernah bersalin and takes time.. so jgn smpai ase xsuke .. kalau sis negative n sakit ht lg lambat bdn nk heal.. sb bdn kte absorb semua ape yg kte pk..

3mo trước

sya pn sama. ini klu kandungan problem nnt dr ckp kena czer. aritu dh parut menegak (sbb operate buang cyst) yg lpas ni sy kata melintang pn ok tp dr prefer tegak jgk sbb tkot banyak parut. nnt mcm sauh jadinya. tp entah kenapa saya ok je bab parut tu sbb bagi saya ia RARE. tak semua orang mengalaminya. tp tu la orang kan lain lain. sy hrp mommy tt jangan stress . jgn pikirkan sangat nnt jd down.

sya dh 6 tahun czer. Jeni's parut keloid timbul n hitam. tapi sya x stress pun. sbb bukan nmpak pun parut tu sbb pakai sluar,parut btul2 bawah Prut plak. so, mmg xnampak pun. relax sis, kenangan bersalin czer. kalau sis nak buang parut tu,sya xpasti la plak cara nak buang. try tnya doktor

herm x tahu nk kata lh awak.. yg beranak berjahit normal pun bila nk beranak plk masih blh nmpk kesan jahitan bersalin dulu inikan pula czer.. parut dia mmang ada sesetgh jd timbul.. tp nk bt mcm mana.. itu adalah tanda bahawa awak pernah lahirkan satu nyawa di bumi Allah..😊

kenapa awak nak stress. bagi sy kita wanita hebat. sebab kita bertarung nyawa melahirkan zuriat kita ke dunia🌻. lagipon husband awak tak bising pape. dan dia okay. melainkan la husband awak complaint. itu mmg sy yg humban dia ke laut dlm.

keloid ke? hm sy dh setahun czer pun masih ada parut czer tu. ye kdg2 stress jugak la tapi ank tgh melasak so kdg lupa psl diri sendiri. and suami pulak xde ckp apa2. klu dia complaint sy bg list product scar mntk dia beli.

sy pun mcm ni. parut segaris timbul dan jd hitam. tp tak trfikir nk hilangkaan parut 😂 dok busy layan baby kot 😂 farmasi mesti ada untuk hilangkan parut timbul ni.. mahal la tapi rasanya..cuba sis cri kt farmasi..

Cuba try ubat parut mcm dermatix ke atau scar away..suami tak kisah agaknya. Sy takde pulak kesan sbb sy tak jahit cuma belah luar tu

kalah keloid ssh sikit nk elok. u try pakai dermatix.

sayang dulu diri sendiri

normal