cempedak

slmat x mkn cmpedak untuk ibu sedang hamil?

15 Các câu trả lời

Boleh je tapi x digalak makan byk sebab angin.. Sye hritu teringin sgt nak makan tapi x tahu cempedak tu angin sebab sebelum pregnant makan byk xde masalah angin apa pon.. Bila pregnant ni je, makan 2,3 ulas jadi naik sebu perut.. Terus x berani dh nak makan lagi.. Cukup lah skali tu buat lepas craving 😂

Saya makan boleh tapi terlalu banyak terus berangin satu badan muntah2 🤣 sedap punya pasal. Tapi after that makan je cuma kawal kuantiti.

Sedapnyaaa. Masa awal mengandung sy makan je. Sekarang dah sarat tak makan dah. Sbb seksa jugak kalau dah berangin satu badan nanti. Hehe

Sy teringin mkn cempedak goreng berapa ulas masa awal2..skali sakit bawah sampai g klinik..start hr tu trauma tgk cempedak

Ikut ketahanan badan sis. Cempedak tu kalau ikutkan angin. Takut sis kembung perut nnti kalau jenis tak tahan.

Cempedak angin sis.. Kalo boleh elakkan dlu.. Tp kalo da teringin.. Boleh jerk mkn tp jgn byk..

Sy siap goreng sndri lg.. Ahahahaahah tp sy mkn sikit jela. Yg lain semua masuk dalam perut suami

5y trước

sy beli goreng sndri jugak.tu yg rse mcm syoknya mkn sbb puas hti.kalau beli kdai tepung je lbih.haha tghw mkn ttbe ade yg ckp cmpdk xleh mkn.trus trbrenti nk mkn😭

Jgn bnyk haritu mkn bnyk last ii munth angin bnyk🤣 tpi enth tkleh berhnti mkn

5y trước

hahahaha tu la psl.lg xblh mkn byk,tekak rse lagi nak mkn

Selamat, tapi jangan makan terlalu banyak. Cempedak berangin .

boleh je tp berpada...ada badan cepat berangin...depend...