Teringin Mkn Cempedak

slm ibu2 n bkl ibu..pregnant 6week boleh ke mkn cempedak..mcm tringin…suami dh bli tp xmkn lg sbb was2 takut xleh mkn

8 Các câu trả lời

sy smlm baru mkn cempedak MIL buatkan 4 biji cempedak😂😂..puas mkn alhamdulillah takda masalah. sy masa 1st pregnancy dulu lagi la setiap hari beli sb teringin..awak cuba la seulas dua buat rasa2 kalau ok mkn la..sb certain org tak boleh mkn cempedak mula la berangin satu badan😅..

cempedak ni berangin sikit. and pregnant awal2 ni digestion kita mmg slow down sikit jadi tak makan cempedak pun tendency nak berangin tu dah ada. jadi nak makan boleh, cuma berpada-pada. ada orang okay, ada orang tak.

boleh, tapi tuh la cempedak angin sikit, takut badan tak ni je la. tapi utk lepaskan teringin takpa la. saya time pregnant dulu pun ada juga makan .

11mo trước

sy mkn sikit la pasni…maseh

kalau saya makan je semua.. sebab boleh🤭 awak was2 tak yah la makan. benda was2 kena tinggalkan

saya pernah makan sebiji lps tu strt pening mual. rupanya xleh dkt body saya.

sy bola kata 2 ke 3 ari mkn cempedak goreg..kndugn skg 5w4d..in Shaa xde apa2

Kalau boleh elakkan. Sebab kawan pernah keguguran sebab makan cempedak

11mo trước

ramai org saya kenal meninggal dlm toilet. kena elakkan jugak ke

Sy mkn ok je sis..angin pn xde la truk sgt..lain org lain bdn