susu anmum + folic acid?

Slm semua. Nk tye. Boleh ke kita minum susu anmum(200mcg) dan sambil tu kita mkn folic acid 400mcg ?

9 Các câu trả lời

Waalaikumussalam..jarakkan at least 2 jam, sbb affect penyerapan..sebaiknya susu pd waktu malam,senang tido malam tu..nt kalau dh start iron supplement pun sama.kena jarakkan dgn susu

blh jer tp jgn minum serentak..kna jarakkn masa 2 jam..nnt susu tu mghalang pnyerapan nutrien dr folic acid..teh n kopi pn sma

Boleh tapi jangan minum serentak k. Jarakkan pengambilan 3 jam. Susu menghalang penyerapan ubat.

5y trước

So kne jarakkn pengambilan la yer.. Ok. Tq. 😊

maaf sis..tp anmum sgt tggi gula..doc dh psan awal2 kt sy aritu jgn amek anmum😅

kena jarakkan msa...paling bagus pagi mnum susu mlm mnum ubat..atau sebaliknya..

Boleh. Tak ada masalah. Lebihan vitamin akan keluar dari tubuh badan kita juga

5y trước

Trime kasih.. 😊

Bole.. Tp jgn minun serentak, kne jarakkn masa 2jam

Boleh tapi jarak kan masa sejam yea mommy

Boleh jew sis saya.. 😊