1st pragnant

Slm.. nak tanya, kalau dah mcam ni,Saya boleh start makan asid folic ke? 1st pragnant

1st pragnant
18 Các câu trả lời

alhamdulillah tahniah sis.... dah blh dh start Mkn asid folid untk kuatkan kandungan... asid folid dia ada bnyk jenis sis mintk je untuk ckp dh pregnant nk yg kuatkan kandungan lgi 1 asid folid untuk nk mudahkan subur

2y trước

okey je acid folid ni... Sy blm Mkn asid folid lgi sbb xdpt nk telan ubat yg pahit2 pregnant kedua ni mmng terlalu over Smpai ubt xleh telan

Alhamdulillah tahniah sis. Boleh saya tahu sis check awal pagi ye?. Semoga dipermudahkan segala urusan mengandung dan melahirkan أَمِِين يا رَبَّ العَلَمِيْن

2y trước

ya sis, Saya cek awal pagi bagun je dari tdur

folic acid sebaik2nya dimakan 3 bulan sebelum pregnant. bila plan nak pregnant tu, boleh terus ambil. Folic acid ni bantu utk implantation jugak

tahniah. jaga diri baik². kalau boleh 3 bulan sebelum conceive dah mkn asid folic. skrg pon xpe. jgn skip ya. 1 biji sehari je 5mg

2y trước

oo...dah boleh dah start makan ya asid folic. ok terima kasih cik😊

Klu sy mkn folic asid dlu beli kt farmasi. Pastu g bukak buku pink. Nnti nurse bagi ubat juga folic asid, vitamin b n iron.

Makan jer tak payah tunggu dr.. Sy makan acid folic masa dah nak masuk 2 bulan.. Sebab baru tahu pregnant

2y trước

Sama²

asid folic seeloknya makan sebelum 3 bln pregnent..sbb asid folic die mula bertindak selepas 3 bulan pengambilan..

2y trước

Saya pon mkn folic acid 3bulan sebelm kawen juga, folic acid bkn utk ibu pregnant saja 😇

sy mkn sebulan sblm pregnant.. dh 8weeks, still mkn. once bukak buku, klau klinik suh stop, stop la

Folic acid patut makan 3 bulan sblm pregnant sis, klu x mkn lagi, cpt2 amik. Beli je farmasi yg biasa

2y trước

ya dah beli sis

boleh sis, sbb folic acid d galakkan ambil before pregnant lg 😚 btw congratulations 🎉🥰

2y trước

terima kasih sis😊