Makan pedas dan Asam

Hai mommies semua. 1st pragnant boleh tak makan pedas n asam. Tekak nie asyik nak mkn benda 2 nie je. Time tido pun teringat2 mangga asam pedas 🥹. Boleh share pengelaman tak 1st tsmtr nie alahan penat n pening kepala sampai tak larat nak bangun . 😢

4 Các câu trả lời

Pening kepala selalunya sebab hb low ataupun badan sedang produce darah. Jadi kena banyakkan minum air kosong dan makan makanan cegah anaemia macam kerang, daging merah, ikan bilis. Banyakkan buah dan sayur juga, first trimester elok makan buah tembikai, oren, pisang dan avocado. Jangan skip acid folik ya. Kalau nak makan pedas dan asam tu cuba dalam kuantiti sikit dulu. If badan boleh adapt boleh teruskan dalam portion yang memandai.

2y trước

Thanks sis 💕

Boleh, takde masalah takde effect pun makan pedas dekt baby. Kalau benda masam tu kalau awak ada morning sickness atau muntah berlebihan boleh ambil. Saya pun mcm awak, kalau boleh nak hari2 makan pedas masam tak sgt, bila saya rsa mual saya makan terus. Mqkan pedas memang xde effect dkt baby, effect dkt kita sbb boleh sakit ulu hati. Kalau nak makan makan sikit je nnt buasir mcm saya 😆🤣 saya 5bulan buasir sda sbb makan pedas

2y trước

Thanks info sis 💕

boleh sis ,,sis Jagan terlalu pedas agar TKT sakit perut kalau tak tahan ,,

Boleh, cuma bersedialah dgn simptom pedih ulu hati.