Blh Minum

Skrg sy 6 weeks,, Ok ke klu minum susu ni.. 1 tghari 1 mlm.. Sebb skrg x lalu nk mkn.. Mkn pn 3 suap da x lalu.. Tgh try susu yg ok bfore beli susu untk ibu.. N blh ke makan mee kuning

Blh Minum
19 Các câu trả lời

Takde masalah pun yg ni sis. Cuma kalau dpt minum susu pregnant lagi better, byk mineral & vitamin yg kita perlukan dlm tu. Saya pun masa pregnant, kejap2 je minum anmum & enfamama, selebihnya minum susu everyday. Sbb mmg fav dari muda dulu 😁 plus ada amik supplement, Alhamdulillah check up baby sihat. Sbbtu teruskan aje susu everyday. Sis tak ok ke kalau minum susu? Sbb sis kata nak try ni sebelum beli susu ibu kan? And mee kuning tu, pun takde salah kot nak makan. Biasanya time mengandung takbyk pantang, unless sis yg allergic. Lepas bersalin nanti yg byk pantang tu 😚

5y trước

Yeke? Kesian nya semua pun awak takleh terima ye. Dah pergi check doc? ☹ rasa susu pregnant lain sikit dgn susu lowfat/fullcream biasa tu. Dia mcm ada mineral & vitamin sikit 🤗 maybe awak takdpt terima susu mcmtu sbb high sugar kot. Takpasti lah, tak mahir sgt. Awak try sample dulu k ☺

better ambik yg low fat lagi elok ..saya pun x lalu makan nasi .kalau makan pun 3 suap mcm tu then kluar balik ..tpi husband sya slalu beli yg full cream la pula haha jdi mnum je la hahaha

5y trước

ohhh ykeee hihi klau mcm tu i mnum full cream je la hihi

Boleh jer..sbb nanti sis akan tukar susu yang bersesuaian gak..susu tuk ibu mengandung..sis, jaga diri n jaga makan..kandungan tu perlukan nutrisi,lebih2 awal kehamilan nie

Oklah. Dah beli tu minum jek.. Sayang pula kan.. Pas ni tukar susu yg rendah lemak ye.. Sbb susu yg manis2 tak sesuai utk ibu mengandung.. ☺️

5y trước

🙂🙂🙂

Sy minum dutch lady low fat je skrg. Better fresh milk atau low fat. Susu untuk ibu mngandung jarang2 minum sbb banyak gula.

minum je sis, apa yg sis nak makan je waktu ni sbb mmg waktu ni akn lemas muntah2, smoga d permudahkan urusan

Semua jenis susu boleh minum. Mee kuning pun boleh makan. Makan puas puas sebelum berpantang 🤭

Ambk flavor kurma.. Bolh tahan lapar n kenyang.. Sya xlalu mkn pown minum susu kurma

Doctor saran kan minum Dutch lady low fat.. Jangan yang berperisa.. Huhu

5y trước

Muntah klu minum tu sis.. Yg plain ni pn suami minum lbihnya

Sya minum susu farm fresh.. Ok lah Alhamdulillah.. Hb smua ok..