Baby bump tak muncul

Skrg 11weeks, mmg tak nampak langsung lagi perut. Saya berat 39kg. Saya risau baby tk membesar kat dalam. Bila baby bump saya blh nampak? Rasa insecure plk. Tengok org lain 9-10 dh nmpk perut. Normal ke mmg tak nampak langsung? Even perut buncit pun tak nmpk. Sekadar nampak sekata & slim je perut ni mcm takda apa2. Saya takda alahan langsung lg stakat ni. Bilaaaa perut ni nak munculllll agaknya.

64 Các câu trả lời

11week awal lagi tuk nampak baby bump.. slagii xde tanda tanda mcm bleeding ke apa.. jgn risau yg penting awk jaga mkn jaga pergerakan cukup.. jgn fikir baby bump sgt. klo awak nk tau.. baby bump sy nmpk n oorg tau sy pregnant pun masa da 8 bulan .. tu puun org ingat bru 4 bln. n alhamdulillah ank sy lahir 3.36 n pjg dy 51 ... jgn risau ok

saya berat bawah 35kg. 9bulan kandungan berat 40kg. 8-9bulan baru nampak babybump. selain tu saya jenis pakai baju besar ala ala baggy so perut mmg tak nampak sangat. pakaian pon pakai yg mana ada je sbb memang banyak baju yg besar2 😆 lagipula lagi best tak nampak perut, bila nampak ketara rasa segan😅

sy 28w pn hritu msih x npk .msuk 30w bru npk sikit bump dn klr stretchmark sikit2 skg otw 35w, org pn tegur bru 5bln ke 😂🥹. tp as long as bby mmbsr ssuai usia dia dn berat, its normal . sy plk before pregnant mmg jnis yg perut brlemakk dn boroi cikedd even 58kg sja 😹😹😹

awal sgt 11w tu. sy sampai 41w, perut kecik je. tp baby keluar 3.5kg..pdhal masa scan doc ckp 3.1-3.2 kg je. perut nmpk or tak bkn jaminan baby tak ok. selama mana doc scan, checkup semua ok, then InshaAllah semua ok. if tak ok, doc akan bgtau and amik tindakan utk sis and baby.

11w terlalu awal. Tambahan sis kurus 39kg lg kecik baby bump. Mcm sy la berat 35kg dah masuk 2nd trimester baru nmpk perut buncit. Itupun kalau pakai baju pun masih x nmpk lagi baby bump. Masuk 6bln ke atas baru la muncul jelas dan x boleh sorok lagi baby bump

sy nmpk bby bump pun masa 5 bulan . tu pun kecik jee . Smpai 36w perut sy kecik . bila ckp 36w smua tak percaya . tp alhamdulillah bby sihat. tiap kli scan cntik jee berat dia . jgn risau k . bdn kita lain lain .ada yg cepat nampak ada yg tak nmpk .

saya 15w baru perut timbul sikit , berat saya 40kg masa buka buku hritu .. tinggi 155 ... saya pon risau juga masa awal2 sbb tk nampak apa2 hehe .. tapi selagi takde keluar spotting atau apa2 darah fikir positive jeh 🥰🥰 InsyaaAllah baby sihat

kenapa nak sgt timbuk baby bump ni eh? baby bump ni kalau wanita islam dia aurat. kami lg nk tutup2 malu org tgok. 11 week tu baru lagi. perut tu akan membesar ikut masa nya. tiap bulan kan cek dgn doc apa nak dirisaukan as long as doc ckp okay hm

Erkkk sape tu baby bump 9-10weeks nampak dah. Baru berapa cm. Yg tu bloated je tu awal2 pregnancy. Biasanya masuk 2nd trimester baru nampak. If you’re muslim, baby bump tu aurat. Ramai org punya la nak cover bump tu. Nak elak penyakit ain

sy sampai check in tunggu LR, org tanya "yeke nak beranak tak nampak perut pun" baby bump tak penting, yg penting baby membesar ikut usia. 11w tu baru saiz buah fig. boleh tgk pic ni sbg rujukan.

12mo trước

Bestnya sis, senang nk tutup aurat hehe. Gpon sy sorok dr org yg sy pregnant, mak mertua x habis2 paksa suruh bgtau kak ipar . Dah kenapa tah, org nk sorok je la xnk bgtau sape pn kecuali parents