Baby bump tak muncul

Skrg 11weeks, mmg tak nampak langsung lagi perut. Saya berat 39kg. Saya risau baby tk membesar kat dalam. Bila baby bump saya blh nampak? Rasa insecure plk. Tengok org lain 9-10 dh nmpk perut. Normal ke mmg tak nampak langsung? Even perut buncit pun tak nmpk. Sekadar nampak sekata & slim je perut ni mcm takda apa2. Saya takda alahan langsung lg stakat ni. Bilaaaa perut ni nak munculllll agaknya.

64 Các câu trả lời

saya kali ni 8 bulan pun orang tak tahu mengandung sebab perut tak nampak. Diamkan je bila gi mana2 orang duk bising bila nak mengandung. padahal mmg tgh mengandung 😂 dah masuk 9 bulan baru nampak perut besar. terkejut semua orang.

11w baby baru besar sikit dari kacang sis 😆 Awal lagi tu sis.. yg sis nampak tu mmg perut diorang buncit sblm bersalin atau bloated angin.. jgn risau enjoy the journey dan yg penting jgn overthinking klu nak baby sihat sempurna.

normal je saya 20 week kecik je perutnyaa . lagipun bergantung pada berat & ketinggian mummy . ada orang dah dekat due pun tak nampak sangat baby bump . yang penting baby sihat mummy sihat cukup tu je . don't worry too much okay

Awakkk! Normal! Berat saya 39/40 kg jugak, faktor sebab badan kita kecik thats why taknmpak, ritu saya pun risauu but now pkay dah, dalam 17 weeks camtu nanti akan nmpak dh sikit lagi lagi bila kita lepas makan 😂

Sy pregnt 13w berat skrg 46kg pun xnampak perut lg. Risau jgk sbb adik ipar sama week dgn kita dah nmpk bbybump dia mybe sbb dia berisi skit. So kalau yg kurus2 macam kita ni myb lmbt skit nampk perut.

Sy da 4 bulan awk, masih lg slim macam biasa 😂. Takde sape perasan sy pregnant sbb slalu cergas je, siap tnjuk perut kt member sbb nak compare sape lg kurus. Itu pun dorang xtau sy pregnant

saya dah 21 minggu pun baby bump nmpak kecik je , kadg org tak perasan kita ni mengandung, untuk 11 minggu awal lagi rasanya nk nmpk , jauh lagi perjlnan , sabar nnti dia nmpk jugk 😊

awk sy 7bln br nmpk perut.... masa mengandung anak sulung berat 40kg alahan pun xde... anak ke2 60kg alahan dr awl sampai 38minggu mcm kain buruk jd bersyukur lah awk sihat 2

11w kecik lagi sis. think positive je. yg penting, baby dlm kandungan sihat. tak perlu bandingkan diri sis dgn org lain. jaga makan, jgn stress dan jgn buat kerja berat2.

saya 6bulan baru ada baby bump. skrg 8bulan mengah ya amat nk jalan pun sesak nafas. tengok org perut kecik rasa mcm bestnyeee dia perut kecik je tapi baby sihat. 🫠