Anak first

Skrang tgh pregnant nk msuk 5 bln baby first.. kkak n kak ipar pakat offer brg2 baby yg dorang dh tak pakai dulu2.. mcm stroller.. carseat.. baju2 tilam baby.. suami mmg nak sbb free n murah.. kite ni anak pertame nak rase jgk beli brg2 baby yg baru.. hmm.. ble ckap kt suami ye ckap bazir je..

47 Các câu trả lời

sy pon anak 1st..due bln 9.. sy surirumah..mcm sy, sy xkisah pon pakai yg dyeorg .yelah, sy pon kne fhm kewangan suami sy.. tp ada jgk sy beli brg baru utk nb mcm baju. nak reward anak pakaian baru..totally sy abis beli brg2 dkt rm900 jgk..tu pon dh abis tolak stroller, carseat smua mcm2 lh..

For me up to you. If your husband can afford to buy all the baby things from A to Z without hesitation, then go ahead. Cakap baik2 la dengan family kalau tak nak ambil. Kalau you tahu kemampuan husband u macam mana, then ambil lah pemberian orang and top up mana yang takde.

alhamdullikh rezeki la jimat bnyk. sy pn mcm tu .brng2 bby bnyk kna bgi...tu pn bnyk xdpt pakai terutamanya baju nb..bby cpt sgt besar. sy beli je 2 3 helai baju lawa2..tu pn sbb utk ambil gmbr kn..klw nak shopping baju bby best nya nti bby da 3m ke ats. xrugi sgt

kalau sis mampu, tolak la elok2 kalau xnk... tp sy sgt bersyukur org bg @ jual murah... saya pon anak first, bju dpt pon mcm baru kebanyakan nye.... byk jimat nye sis... alhamdulillah

Kalau sy ambil je. Sebab lg jimat. Hehe. Anak bila dah keluar lg mcm2 kita nak beli nak2 anak 1st. Lgpon brg baby skrg semua mahal2. Mmg lebih 2,3k jgak kalau beli semua tu

tak apa, awak ambil je yg diberi tu.. nnt bby dh keluar dia cepat sngt besar, boleh je beli sendiri.. saya pun org bagi kita ambil je, tapi yg kenan dengn jiwa tetap beli.

Stroller carseat tu mungkin boleh terima dulu sebab barang tu pun mahal sekarang dan bukan semua anak nak naik benda tu..kalau dari segi pakaian better beli baru lah sis..

awk beli je baju² baru dlm bbrp helai utk bby pakai masa dia lahir nnty, mcm sy pun dah kena offer baju bby tp sy tetap nak juga beli yg baru beli sikit je

Boleh beli. Beli yg saiz besar2 atau pun baju yg comel2 mcm baju bear ke, baju dinasour yg comel2 tu. Yg tu org takkan bagi sbb dorg tak beli 😂

jujur cakap saya pun masa anak first mmg berkobar2 nak beli semua baru, tp bila fikir semula terima je org nak bg barang2 tu semua.. rezeki