hi mommy..

Hi sis tumpang tnya..mcm mna ye nk kurang kn bsp..dh 2 kali cek tinggi..klw boly x nk la kena injet insulin...ada petua x..

5 Các câu trả lời

Sy ibu gdm...kena cucuk2 test gula sendiri di rumah. Pagi2 mkn biskut, air manis sehari skali ja, ikut suku2 yg dorang ajar tu. Sy ikut apa dorang nasihat. Alhamdulillah xkena insulin

Jga pmakanan je sis.. kurgkan makanan tggi gula / karbo / kalori, banyakkan mkn sayur, minum air masak secukupnya.. makan dlm portion suku nasi, suku protein n separuh serat..

5y trước

Bihun pn ada amount karbo jgk.. sikit tu kna tgk byk mana.. 5.7 tu tghi utk fasting.. sama ada sis mmg ada uncontrol GDM atau mln td sis tlebih mkn..

Oh yeke..ok terima kasih ni kena g lg sekali cek..p sy minum air putih je..mkn x.bb sy takot tinggi lg..

Jaga pemakanan.

Jaga makan