keguguran

sis sy nk tanya...? sy pernah keguguran 2 kli dah... masuk jer 3bulan gugur...? skrg dah mengandung pulak... sy pergi jumpa bidan masa keguguran kli ke 2 tu... bidan kata kemungkinan senggugut... sy nak tanya mcm mna kita nk cegah drpd sengugut ni??? ni babybump da nk masuk 3bulan dh... tuh sy takut jdi mcm dulu?

37 Các câu trả lời

“ Anak pertama sekarang dah 6tahun, dah puas mencuba alhamdulillah akhirnya cek upt pagi ni POSITIVE ! “ Alhamdulillah😍🔥 Team kami setiap hari akan update target masing2 nak bantu berapa orang setiap hari. Tapi bila setiap kali ada team share feedback positif, kami sangat2 teruja ! Lebih teruja lagi bile setiap kali ibu2 dan bakal ibu beritahu upt die positif ! 🥰 . Sangat terharu, dan syukurrr ya Allah ... 🤲 Ingat ! Kita mampu merancang&usaha, Tuhan yang menentukan. Jangan cepat mengalah, tiada manusia yang boleh tahu masa depan dia. Sentiasa THINK POSITIVE BE POSITIVE AND EVERYTHING POSITIVE WILL HAPPEN TO YOU.. 🥰 www.wasap.my/60139743786/efferty

Mcm sy sis da 2x keguguran skrng mngndung kli ke3 masuk 30week da..lepas ja tau sa mngndung kli ke 3 ne sy pegi klinik pakar terus doktor bagi ubat penguat rahim smpi kandungan masuk 2bulan dan sy trpksa brhnti kerja demi mnjaga kandungan sebab takut keguguran lagi😔 semoga kandungan sis baik2 smpi mlahirkan 😍

bykkan zikir Ya Raqib sis.. maha mengawasi apa yg kite lakukan.. sy dlu pna miscarriage jgk utk 11weeks utk 1st pregnancy.. then kali kedua nie sy amalkan zikir ni alhamdulillah skrg da msuk 21 weeks wlupun mse awal2 tau pregnant tu sy g pulau siap naik speedboat trhentak2 kuat.. inshaaAllah mudah²an ade rezki klu Dia nk bg..

Banyak kan berdoa Insyaallah Allah akan beri rezeki pada momy... Jngn buat diri penat... Kerja berat... Rehat kan dri sllu... Jangan stres....jngn aktif sngat... Sebelum nie isteri sepupu saya pernah macam tu sbb terlalu lasak terlalu kasar bawa diri... Anak ke3 Alhamdulilah dah 1thun dah skrng sbb dah ayu bawa diri🤗

Kakak sy penah 6x..gugur...rupaye..belah husband dia... Setiap kali bgth kt kg.. Esok yee gugur.. Pelik btl..smpai dia penah koma.. N do sah kn.. Dpt pykt lain.. SlE Dan buatan org.. Slps. Dr. Rwtn tu.. Alhamdulilah ssgt.. Skrg ank dpt sepasang..okkn doc.. X bg dia prgnt LG... Tp alhamdulilah now she ada ank dah

5y trước

Tkde. Juga.. Kuat smgat kot.. Alhamdulilah now bhgia dah segala penantian 12tahun..6x gugur... So mn tu Cuba pulak usaha berubt kg... Jgn bergantung pd doc je..

Jgn byk bergerak. Kurgkan aktiviti harian. Jgn angkat bakul baju pn. Jgn bw brg berat. Klu msk yg ringkas2 yg senang2 sup sayur sup2 je jgn letak herba2 dlm rempah2 dlm masakan dl. Hold dl. Klu blh rujuk doc O&G cb minta dia jelaskan bentuk rahim kita dan jelaskan secara details bila scan baby.

Saya pernah 2x gugur, , now saya pregnant dah 4 bulan, lepas gugur 2x tu 3 tahun baru ada rezeki, alhamdulillah, now pregnant saya jaga betul-ii, makan jaga, apa yang boleh saya cakap berdoa minta Allah permudahkan segala urusan Allah lebih tahu rezeki anak untuk kita 😊

Same sy pun 2 kali miscarriage now pregnant 7wk. Better pg clinic bg tau Dr. history previous pregnancy. Last wk sy ade spot bleeding then Dr. bg ubat kuat rahim Alhamdulillah now ok tp Dr. will keep monitor & mother need extra care. Same time sy amalkan doa nie.

Saya pun pernah gugur 2x, pertama dlm 8week n kedua 10w, tp alhamdulillah yang ke3 ni rezeki saya, anak pun dah masuk 3bln,masa saya tahu saya mngandung yang ke3, saya makan ubat kuat kan rahim, mungkin rahim kita tak kuat. Semoga sis dpermudah segala urusan..

sama mcm sy masuk 3blm jgk gugur..dua kali jgk..mse 1st pn ngam2 12w gugur..lpas setahun mngandung lg 12w gugur juga..mmg bkn rezeki sy..😭 skrg tggu 26hb keputusannya utk cuci..doc ckp suma ok xtau npe gugur..sy redha