Boleh ke nk consume vit C yg kapsul? Now preggy 23 week..

Hi sis semua.. nk tanya, boleh tak sy nk start consume vit c yg kapsul? Sy takda masa nk bli buah² tiap² hari..

7 Các câu trả lời

saya pernah tanya nurse dan doktor, mereka x suggestkan. sebab saya kata saya makan yang 500mg/1000mg sebelum mengandung. boleh x nak teruskan, mereka kata x digalakkan. makan yang kk punya saja. so saya stop vit c yang memang sy consume b4 saya pregnant. makan yang kk bagi saja.

kalau dapat vit c dari kk, tu pun dah okay dah sebenarnya. beli lah sekaligus, saya pun sama takdenya rajin dan ada masa nak keluar tiap hari 🥹 apa apa pun any additional supplement/vitamin, minta advice doc dulu.

sy makan vit c yg kk bg je. selain dari tu topup dgn pemakanan. Alhamdulillah baby sihat ok saja. nak ambil supplement tambahan kena dptkan nasihat doktor

better consult dgn doc dulu baru consume. xpun beli vitamin c yg dkt klinik swasta lps sis consult dgn doc. x semua ubat ssuai masa preggy ni

apa2 supplement tambahan yg awak nk consume cuba dpt kan advise dr doctor yg checkup awak dulu. tak semua yg sesuai dgn ibu hamil

dulu sy tak consume dgn doc pun, makan vit c shaklee baby sy besar dlm perut. kali ni prgnant tak makan pembesaran baby normal

kan da dah satu set ubat tambah termasuk vitamin c kan..vit c xelok juga consume brbnyk