vit c

Boleh ke consume vit c 1000mg, sy hamil 3 bln, bfr thiz sy mmg amalkan vit c drpd dlu ag..

2 Các câu trả lời

boleh. Cuma dos 1000mg tu terlalu tinggi. Badan manusia cuma perlukan 300mg sehari. Klau bnyk2 sgt takut lain pula sakit yg dtg. Mungkin skrg puan tak nmpk kesannya, akan datang mungkin ada. buah2 yg kita makan hari2 pun boleh cukupkan 300mg.

consult doktor dulu ye. Wktu mengandung ni apa2 ubat atau supplement kena consult doktor unless stated mmg sesuai utk ibu mengandung.

4y trước

dh tny doc.. dia ckp blh je consume. sbb tu just supplement je..