scan kandungan usia 6weeks

Sis nk tnya sy scan kndungan 6 minggu tapi nampk kantungje apa mksudnya ya , saya risau , atau bru lagi? Minggu depan ckup 8minggu scan lgi utk tgok janin dalam kantung , memang mcm tu ke ? Sbb doc tu ckp slalu 6 minggu setengah org dh nmpk janin? Hummm risaunya saya .

25 Các câu trả lời

Badan semua xsama.. kadang ada orang 6week bila scan dah nampak.. sy haritu pon tunggu hampir 9 week jugak lah.. sbb kalau pergi awal2,rezeki kita lah boleh nampak kantung n ada denyutan jantung baby.. awak kena positif je..jangan stress jaga pemakanan,jangan buat kerja berat..suami pon kena bagi semangat lah.. tapi saya haritu awal penghamilan pantang mcm2 takot sbb saya takot badan saya sensitif.. antibodi dan hormon kita semua xsama..buat yg terbaik untuk diri awak dan baby..DOA yang baik2

5y trước

Ouh mcm tu fhm tq sis 😍😍

Masih kecik lagi, so tak nampak lagi. Saya dulu scan 5 week & 7 week tak nampak apa langsung. Kantung pun tak nampak. Tapi fikir positif je. 8 week scan ikut bawah, nampak kantung & heartbeat. Tak ada apa la sis, jangan risau. Janin kecik lagi tu, itu nampak kantung je. Kena doa moga baby sihat je 🤗

normal tu sis sbb janin kcik lg tu xnmpk..ada stgh org mmg dh blh nmpk tp ada jgk yg blum..tgk saiz janin jgk.. heartbeat pn sma..ada stgh org 12w br blh nmpk..biasa doc akn repeat scan n klu still xnmpk br doc akn wat tvs..sis jgn stress n sedih ok..in sha Allah xde apa tu

Saya bru smlm cuba scan.. lgsung tk nmpak ap2 lagi, doc mmg ckap awl lgi utk scan pon. N doc pesan klo nak scan pstikan pundi kencing penuh mnum air bnyak2 bgi snang utk scan n jelas..

5y trước

Same 6week

standard lah x nampak.. baru lg.. biasa week 10 ke atas da nampak.. tp depends pd org.. kadang kulit dia tebal tu yg susah nk nampak.. macam saya kulit tebal

its really normal, actually depends on usg machine juga.. cuba pg klinik swasta yg mmg sakit puan, they should have the best usg machine

Sy 7 week pn xnmpk apa lg..xclear.. Msuk 10 week dh jelas nmpk smua kpla, jntung, kaki tgn.. InsyaAllah.. Tgu lg 2 mingu..

Kalau saya sndiri. Scan 4 weeks mmg nmpak kantung kosong. Try scan 9 weeks alhmdulillah dh nmpak heartbeat dgn bby skali

Biasenye doc akn suggest utk dtg scan pd week ke 10...ms tu kite blh nmpk kantung, n heart beat bby sekali..

X tentu la awak.. 6week still early.. ada bunyi heartbeat x.. sy 7mggu br nmpk kantung n ada heartbeat.. take time